Fituesit e vërtetë

Këshilltar Danieli qëndroi para një grupi të madh kampistësh dhe thirri me zë të lartë: “A u kënaqët në kamp këtë javë, djema?”. “Po!” u përgjigjën kampistët po

Lexoni më tej

Macja dhe brejtësi

Kur Elda po nxirrte macen nga dhoma e saj e gjumit, në korridor ndeshi nënën. Ajo i buzëqeshi. “Qenke zgjuar. A ndihesh më mirë?” Elda iu përgjigj: “Jo

Lexoni më tej

Procesi i pastrimit

Joani psherëtiu, ndërsa u mbështet tek krahu i karriges së të atit. “U lodha duke u sjellë mirë me Lorin, babi. Ai më ngacmon gjatë gjithë kohës,” murmuriti

Lexoni më tej

Taksa! Taksa!

Me lejen e nënës, pas shkollës Gerta ndaloi në një dyqan dhe i përdori paratë, që kishte ruajtur nga pagesa e saj mujore, për të blerë disa gjëra

Lexoni më tej

Litari i sigurimit

Zemra e Anës rrahu fort teksa vështroi vëllanë e saj të vogël, në një degë mes majave të pemëve. “Mund t’ia dalësh!”- i tha ai Anës. E motra

Lexoni më tej

Bëje tani

Ani mori diçka nga dollapi dhe ngriti dorën drejt shokut të tij, Erikut. “E mban mend atë pjesën e lojës që humbëm kur luajtëm herën e fundit që

Lexoni më tej

Thuaj të vërtetën

Davidi gulçoi dhe u kollit. Ai u kthye me shpinë që Aleksi të mos e shihte në fytyrë. Davidi e dinte që nuk duhet të pinte duhan, por

Lexoni më tej

Thjesht mësuese zëvendësuese

Ana hyri në shtëpi me një buzëqeshje të madhe në fytyrë. “Mami, sot kaluam ditën më të bukur të shkollës!”- thirri ajo. “Po çfarë bëtë që u argëtuat

Lexoni më tej

Një ditë adekuate

Gjysh Tomi i përshëndeti nipin: “Ҫkemi, Justin! A është gjithçka adekuate për nipin tim sot?”. “A… de… ku… a… te? Çfarë do të thotë kjo, gjysh?”– pyeti Justini,

Lexoni më tej

Si një gomar

Zoti Sula, drejtuesi i shërbesës së fëmijëve në kishë pyeti: “A jeni të zgjuar si gomari?”. Fëmijët qeshën, dhe disa prej tyre pretendonin se ishin më të zgjuar

Lexoni më tej