Çfarë është Pashka në të vërtetë | Pashka 2020

“Sepse Biri i njeriut erdhi të kërkojë dhe të shpëtojë atë që kishte humbur.” (Luka 19:10).

Çfarë është Pashka? Pashka nuk ka të bëj me vezët dhe ngjyrat pastel. Nuk ka ndonjë problem të madh me to, por nuk kanë të bëjnë me Pashkën. Pashka lidhet me Jezusin që dëshiron të ketë një marrëdhënie me ne.

Jezusi lindi që të vdiste – dhe që të ringjallej sërish. Kjo është arsyeja e Mishërimit. Në kryq, Jezusi u përball me gjykimin e Perëndisë. Ai mori zemërimin e Zotit mbi vete.

Ja pse ai bërtiti, “Eli, Eli, lama sabachthani?” që do të thotë, “Perëndia Im, Perëndia Im, përse më ke braktisur?”

Ai po mbante gjithë mëkatin e botës, duke përfshitë edhe mëkatet e mia e të tuat, duke vdekur në vendin tonë. Për këtë erdhi.

Jezusi foli për këtë gjithë kohën. Ai kishte si mision të shkonte te kryqi i Kalvarit. Nuk ia morrën jetën; Ai e dha vetë jetën për ne.

Pra, si të krijojmë një marrëdhënie me Të?

Së pari duhet të pranosh që je një mëkatar. Disave prej nesh na ngec në fyt kjo fjalë, por duhet ta pranojmë që i kemi thyer urdhërimet e Zotit. Nëse ke thyer qoftë edhe një urdhërim, atëherë ke mëkatuar.

Ne të gjithë e kemi bërë këtë herë pas here, sepse Bibla thotë, “Sepse të gjithë mëkatuan dhe u privuan nga lavdia e Perëndisë.” (Romakëvë 3:23).

Duhet të kuptosh që Jezusi vdiq në kryq për ty. Dhe pastaj duhet të pendohesh për mëkatin tënd, që do të thotë të ndryshosh drejtimin. Do të thotë të largohesh prej tij. Pastaj, duhet të pranosh Krishtin në jetën tënde. Duhet t’i kërkosh Jezusit që të jetë Shpëtimtari dhe Perëndia yt.

Askush nuk mund ta bëjë këtë për ty. Ky është një vendim që e merr ti. Dhe përjetësia jote varet prej kësaj.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI