Lajmi Fundit
prev next

Edhe pse Naomi kishte humbur pothuajse gjithçka, ajo kishte ende shpresë. Ajo e shijoi hidhërimin, por e dinte që Zoti do ta shpengonte disi situatën e saj. Ajo e dinte që paqja dhe gëzimi do t’i vinin përsëri. Ajo besonte se Zoti që e lejoi atë të përjetonte pasojat e humbjeve të familjes së saj është gjithashtu Zoti i shanseve të dyta. Kjo është arsyeja pse ajo u kthye në shtëpi në Betlehem, me Ruthin pranë saj.

Naomi e dinte që diçka e mirë kishte ndodhur kur nusja e saj solli më shumë elb sesa kishte pritur, kështu që ajo pyeti se në cilën fushë kishte mbledhur Ruth. Kur Naomi dëgjoi që ajo i përkiste Boazit dhe se ai kishte treguar mirësi me Ruthin, ajo menjëherë e kuptoi se kjo do të ishte dora e Zotit. Naomi kishte pritur që Zoti të ndërhynte në situatën e saj dhe këtu ishte dora e Zotit në punë.

Në ligj, Zoti kishte siguruar një mënyrë që një familje në fatkeqësi të shpengohej dhe të shërohej. Kur dikush vdes pa një trashëgimtar mashkull, më i afërmi ishte të shlyente jo vetëm pronën, por edhe personin. Pse? Sepse, atëherë, një grua e ve ose vajzë pa baba do të vuante vështirësi financiare dhe shpesh përfundonte në skllavëri. Për të parandaluar një tragjedi të tillë të ndërlikuar, një i afërm do të ndërhynte dhe do të vepronte si një i besuar – për të shpëtuar linjën familjare.

Edhe ne kemi një Familjar-Shpengimtar, Jezu Krishtin. Por Ai bën më shumë sesa të shpengojë pronën dhe të ruajë trungun tonë familjar. Ai na shpengon nga ndëshkimi i mëkatit, nga shtypja e Satanit, nga skllavëria e mëkatit. Ai pagoi një çmim të çmuar për të na shpëtuar nga mbretëria e errësirës dhe për të na sjellë në Mbretërinë e Tij të dritës. Ai nuk pagoi me para, por me gjakun e Tij të çmuar.

Nëse po kaloni një sezon dyshimi ose dhimbje tani, prisni Zotin. Ai gjithmonë i mban premtimet e Tij. Ndërsa prisni, mbajini syte tek Jezusi. Ai është me ju, Ai ju do dhe Ai ju ka shpenguar për një përjetësi të lavdishme me Të.

Besimi ynë në kohët e vështira
Zoti është sovran mbi çdo rrethanë

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>