Lajmi Fundit
prev next

Ndërkohë që jeni duke u rritur, mos u dekurajoni, nëse vini re fusha të ndryshme të jetës, ku keni ende nevojë për tu rritur. Në vend që të dekurajoheni, motivohuni për ndryshimin, kërko ndihmë, kërko për një mentor, lexo libra, ndrysho punën etj. Nëse tifillon të ndihesh keq me faktin e të qënit ende i “pa pjekur”, mbase e ke humbur kuptimin e vërtetë. Ti ke nevojë që të rritesh nëse …

307719-kidults-stay-home-kidsKur ti je mbi 30 vjec dhe jeton akoma me prinderit.

Me përjashtim të rasteve kur te duhet te kujdeseni për prinderit tuaj nese jane pleq apo  te sëmurë, apo humbja e papritur e venidt te punes , ne rastet e tjera nese keni mbushur 30 vjec, ju duhet të jeni i aftete  largoheni nga foleja .

 

1c00898Ju kurrë nuk keni pasur një punë të çdo lloji për më shumë se gjashtë muaj .

Nëse ju nuk keni punuar , ju keni nevojë për një punë . Çdo punë do të duhet ta bëjmë . Vetëm mjafton të fillosh diku . Ju duhet përvojë . Nëse ju keni pasur punë të shumta gjatë viteve dhe asnjëra prej tyre nuk kanë zgjatur shumë kohë , mund të jetë një shenjë që ju jeni dembel ose lehtësisht të mërzitur ose e keni problem te merrni urdhra nga shefi

fatura-keshJu nuk jeni në gjendje për të paguar faturat tuaja çdo muaj .

Pa ndihmë nga anëtarët e familjes apo miqtë , ju thjesht nuk mund ta bëni atë financiarisht . Kjo përfshin sigurimin e makinës , qira , sende ushqimore , faturën e energjisë dhe shpenzimet themelore mjekësore.  Nëse ju nuk mund të paguani faturat tuaja bazë , do e keni shumë të vështirë t’ia dilni mbanë vetëm.

 

Essential-Tasks-For-a-New-WordPress-SiteNuk arrin te perfundosh gjerat e tua apo projekte te ndryshme.

Flasim për shembull për rastet kur bëni të nisni një projekt dhe përgjatë rrugës që jeni duke e punuar atë mërziteni dhe e lini pas dore. Pra, nuk e mbaroni. Kjo mund të jetë normale për një fëmijë 10 vjec që e ka të lehtë të mërzitet dhe e ka të vështirë të kuptojë përgjegjësinë që ka në lidhje me detyrat e tij, por kjo nuk është e tolerueshme për dikë që është i rritur. Një i rritur përfundon atë që ka nisur.

pointFingerNuk mund të thuash jo.

Nëse je një djalë apo një vajzë që je duke u kujdesur vazhdimisht për të tjerët, gjë që është e mrekullueshme, mund të gjendesh ndonjëherë edhe përpara situatave të sikletshme. Për shembull dikush të telefon vazhdimisht në 2 të natës për të thënë se është duke kaluar në një krizë emocionale. Patjetër që duhet të qëndrojmë pranë miqve tanë dhe të kujdesemi për ta por duhet të kuptojmë që në mënyrë që të kujdesemi për ta duhet të kujdesemi edhe për veten edhe për gjumin tonë në mënyrë që të jemi të shëndetshëm dhe të aftë për të ndihmuar.

9 arsye përse të dëgjosh radion
Dita e Përkujtimit të Holokaustit

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>