Liria financiare

Liria përmes kënaqësisë…

A ke vështirësi me menaxhimin e parave?  A të duket sikur nuk ke kurrë aq sa për të bërë atë që dëshiron? Ndoshta në fshehtësi e ke zili pasurinë financiare të të tjerëve. Edhe nëse ke shumë, edhe nëse ke pak para, derisa të besosh që paraja që ti zotëron nuk është paraja jote por e Perëndisë, financat e tua do të jenë gjithnjë burim pakënaqësie. Ati ynë qiellor zotëron gjithçka, e me gjithë këtë, ne shqetësohemi dhe brengosem se nuk kemi aq sa na duhet.

Ne manipulojmë të tjerët vetëm e vetëm që të marrim më shumë . . . pastaj kalojmë në agoni kur humbasim atë që kemi. Liria nga ky preokupim me paranë (zgjedha financiare) ka të bëjë me më shumë sesa thjesht patjen e aq parave sa duhen për tu prehur në hijen e një mënyre të begatë jetese. Është më shumë sesa thjesht mësimi se si të krijosh një buxhet për shpenzimet, për të kursyer rregullisht,  apo për të investuar me mençuri. Liria e vërtetë financiare ka të bëjë me të qenurit i kënaqur me atë që të jep Perëndia. Dhe kënaqësia është një çështje zemre!

“Sjellja juaj të jetë pa lakmi paraje dhe kënaquni me atë që keni.” (Hebrenjve 13:5)

 Si të anulojmë borxhin nëse jemi duke u sfiduar me të?

 1.Identifiko situatën tënde të debisë

 • Bëj inventarin e pasurive të tua.
 • Identifiko të ardhurat e tua.
 • Përshkruaji borxhet e tua.
 • Faturat e përafërta mujore. 

2.Shqyrtoje mënyrën tënde të jetesës

 • Shqyrto se çfarë nuk ke të domosdoshme.
 • Shiko se çfarë mund të zëvendësosh.
 • Rishqyrto dhënien e dhuratave

 3.Ndërmerr veprime për sa i takon financave të tua

 • Paguaj më shumë për të larë borxhet më  shpejt.
 • Ndryshoje mënyrën tënde të jetesës.
 • Cakto një plan kursimesh.
 • Cakto një plan dhënieje.

 “Çlirohu si gazela nga dora e   gjahtarit, si zogu nga dora e atij  që kap zogjtë.” (Fjalët e Urta 6:5)

 4.Cakto qëllime financiare

 • Rendit shpenzimet që do të bësh në të ardhmen.
 • Shqyrto ndryshime të ardhshme në karrierë.
 • Përgatitu për ndryshime familjare.
 • Deklaro qëllimet e tua të ardhshme financiare. 

 Nëse dëshironi më tepër informacion për këtë temë kontaktoni Qendrën e këshillimit “Çelësi Im” një shërbesë e Radio 7 në bashkëpunim me organizatën ndërkombëtare Shpresë për zemrën. Misioni i saj është “të japim një këshillim biblik që rinovon mendjet, shëron zemrat, dhe u sjell shpresë të lënduarve, si edhe të fuqizojmë të tjerë për të bërë të njëjtën gjë.”

Na kontaktoni në [email protected], P.O.BOX 29 14 Tiranë

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI