Thirrje për lutje nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë

Të dashur vëllezër dhe motra,

Ditët në të cilat po jetojmë duken të vështira për kombin dhe popullin tonë. Ne besojmë që si Kisha Shqiptare jemi ndërmjetësuesit e këtij vendi para Perëndisë. Fjala e Zotit na thotë 2 Kronikave 7 :14 “Në qoftë se populli im, i cili thirret në emrin tim, përulet, lutet, kërkon fytyrën Time dhe kthehet prapa nga rrugët e këqia, Unë do ta dëgjoj nga qielli, do t’i fal mëkatin e tij dhe do të shëroj vendin e tij.”

Ne besojmë se kjo është koha që si Kisha Shqiptare duhet të kërkojmë fytyrën e Zotit dhe shërimin e vendit tonë nga Corona Virusi. Le të lutemi që ky virus do të zhduket, dhe njerëzit nuk do të kenë frikë nga virusi, por do të kthehen tek Zoti dhe do të kenë frikë vetëm nga Jezusi.

Së bashku me Rrjetin e Lutjes kemi menduar që kjo e Dielë, dt. 15 Mars të përkushtohemi në lutje dhe agjerim para Perëndisë. Ndërsa shumë kisha do të zhvillojnë shërbesat live stream kësaj jave, le të shfrytëzojmë kohën jo për të qëndruar para televizorit apo internetit, por të kërkojmë ndërhyrjen e Perëndisë që frikërat të largohen, viroza të largohet dhe njerëzit t’i kthehen normalitetit. Vetë Perëndia ynë, nuk na ka dhënë fymën e frikës, por të fuqisë në emrin e Tij. Le të ecim në paqen e Perëndisë dhe që prezenca e Tij do të mbushë jetët tona dhe gjithë vendin tonë.

Ndërkohë lutemi edhe për gjithë shtetet që janë të prekur nga ky virus dhe që bekimet e Perendise do të vijnë mbi këta popuj.

Të mbajmë në mënyrë të veçantë në lutje personat që janë prekur nga covind 19 për paqe në jetët e tyre dhe shërim, dhe kryesisht moshën e tretë.

Ju lutemi, lajmëroni kishat tuaja për një thirrje kombëtare lutje dhe agjërimi në datën 15 Mars për të sjellë Shqipërinë përpara Zotit.

Jemi mirënjohës që jemi një familje në Krishtin dhe mund të shkojmë të gjithë së bashku përpara Tij me lutje dhe përgjërime.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI