Të stresuar???

Jua kam thënë këto gjëra, që ta keni paqen në mua; në botë do të keni mundime, por merrni zemër, unë e munda botën!“- Gjoni 16 : 33

Cila do të vinte menjëherë ndër mend – hera e fundit që keni kaluar një pasdite pa bërë asgjë, apo dhimbja e kokës nga stresi? Me shumë mundësi do ju kujtohet dhimbja e kokës.

Trupat tanë dërgojnë “flamuj të kuq” kur jemi nën stres të tepërt. Stresi është lodhje fizike dhe emocionale e shkaktuar nga mbingarkesa e sistemit tuaj. Tetëdhjetë përqind e punëtorëve thonë se ndjejnë stres në punë; gati gjysma thonë se kanë nevojë për ndihmë  që të mësojnë si të menxhojnë stresin dhe 42% thonë se kolegët e tyre kanë nevojë për ndihmë me stresin. As fëmijët dhe pensionistët nuk janë imunë ndaj stresit.

Shumë prej nesh punojnë më mirë nën një sasi të caktuar presioni. Kufizimet dhe afatet mund të nxisin dhe përmirësojnë punën e mirë. Megjithatë, presioni i vazhdueshëm është shkatërrues. Fjala greke për telashe në Gjoni 16:33 është thlipsis, e cila nënkupton konceptin e stresit. Ne e dimë se do të përjetojmë stres, por jo të mundemi nga ai.

C.S. Lewis shkroi se “dhimbja është megafoni i Zotit.” Po, Perëndia i krijoi trupat tanë për të kërkuar strehim. Dhimbja e tejzgjatur dhe nën stres duhet të na nxisë të bëjmë ndryshime. A ndjen dhimbje? A keni nevojë për një ndryshim në prioritetet tuaja, një ndryshim që ju bën të kaloni më shumë kohë me Perëndinë? Inkurajohuni nga Psalmi 68:19: “I bekuar qoftë Zoti, që për ditë mbart barrat tona; ai është Perëndia i shpëtimit tonë.”

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI