Shmangia e zgjedhjeve të gabuara

Asnjë besimtar nuk është i imunizuar ndaj mëkatit, por ia dalim më mirë kur ngadalësojmë ritmin dhe mbështetemi në Fjalën e Perëndisë. Fjalët e urta 14:12-18

Shumica e njerëzve nuk synojnë të sabotojnë të ardhmen e tyre, megjithatë kjo mund të ndodhë gjithsesi për shkak të mosdijes së tyre, rebelimit ose shpërfilljes së hapur për Perëndinë dhe Fjalën e Tij. Rrjedha e gjithë jetës së dikujt mund të devijohet nga gabimet e ndërmarra në gjykim e sipër dhe pasojat e ardhshme mund të jenë katastrofike.

Si të krishterë, ne kemi Fjalën e Perëndisë dhe Frymën e Tij për të na ruajtur dhe udhëhequr, por kjo nuk na bën të imunizuar ndaj zgjedhjeve të gabuara, veçanërisht në kohë dobësie. Ne kemi më shumë gjasa të marrim vendime jo të mençura kur jemi jashtëzakonisht të uritur, të zemëruar, të vetmuar dhe të lodhur. Ndaj ndaloni dhe shqyrtoni vendimet që keni marrë.

Padurimi dhe dëshirat e forta gjithashtu mund të na çojnë në rrugë të gabuar dhe të na verbojnë ndaj pasojave të mundshme. Kjo është arsyeja pse ne duhet të mësojmë të marrim vendime duke përdorur një perspektivë afatgjatë në vend që të fokusohemi në atë që është përpara nesh.

Ndërsa shikoni rrjedhën e jetës suaj, a shihni zgjedhje të bëra në kohë dobësie ose padurimi që kanë çuar në rezultate negative? Edhe kur një nevojë duket urgjente, është më mirë të ngadalësoni dhe të konsideroni me kujdes hapat tuaj në mënyrë që të jeni të kënaqur me atë që ju pret përpara.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI