“Para se të sjell nevojën time
Unë do të sjell zemrën time
Para se të ngre shqetësimet e mia
Unë do të ngre krahët e mi…

Fansat e muzikës u njohën për herë të parë më Lauren Daigle gjatë pjesëmarrjes së saj në American Idol. Më pas ajo publikoi këngën origjinale të Krishtlindjes “Light of The World,” (Drita e botës), pas saj këngën “How Can it Be” (Si ka mundësi) që u shndërrua në një hit.

Ajo çka është e veçantë për albumin debutues të kësaj artisteje është se ajo fton dëgjuesit në jetën e saj duke ndarë zemrën për adhurimin në çdo notë. Ndërsa ishte drejt fundit të realizmit të albumit të saj, Lauren ndjente se mungonte diçka. Ndaj filloi të lutej e të kërkonte atë këngë që Perëndia dëshironte për ta kompletuar albumin. Dikush i dërgoi një mesazh në Instagram të vargut që thotë: ‘Kërkoni së pari mbretërinë e Perëndisë dhe drejtësinë e tij dhe të gjitha këto gjëra do t’ju shtohen.’.

Lauren tregon: “Vendosa të lexoja gjithë kapitullin dhe Mateu 6 na kujton të mos shqetësohemi. Perëndia kujdeset për barin e fushës dhe siguron gjithçka që kemi nevojë. Ishte sikur Perëndia po më inkurajonte me butësi se nuk kishte të bënte thjesht me një këngë, por kishte të bënte me mbretërinë e tij. Në atë çast i thirra Perëndisë dhe fillova të kërceja në apartamentin e mikes sime.  Isha aq e gëzuar dhe e dija se Perëndia do të bënte diçka.  Nuk kisha pse nxitohesha, duhej thjesht të pushoja, sepse fokusi ishte Mbretëria e tij.

Kjo ishte një këngë e shkruar në bashkëpunim me Mia Fieldes. Vendosëm që do të titullohej “First” (Të parin). Kjo është kënga e parë që shkruam në fillim të vitit dhe kënga e parë e albumit tim.

Udhëtimi im me Perëndinë së fundmi më ka mësuar shumë për frikën. Ne të gjithë përjetojmë presionin e kësaj bote. Unë jetoj nën presionin e perfeksionizmit. Kam vënë re se kjo ndikon dhe në marrëdhënien time me Zotin. Kur bëhet fjala për të marrë vendime të mëdha, nervozohem.

Perëndia më ka treguar se nuk është i ashpër karshi meje, për sa kohë që unë kërkoj atë të parin. Ndërsa e ndaja këtë me miqtë e mi, një prej tyre më tha, ‘Mendoj se Perëndia është më i interesuar për ty se sa për shtegun e tij për ty.’ Kjo solli ndryshim tek unë. Kur ne kërkojmë Perëndinë të parin, zbulojmë karakterin e tij.

Mikja im më tregoi se rrënja e mangësisë në vendimmarrje në jetën time, është frika. Ajo tha se është frika e njeriut, frika e dështimit dhe frika e zhgënjimit. Dashuria e përsosur e nxjerr jashtë frikën. Kur kupton dashurinë e Perëndisë për ty, nuk ka më vend për frikën. Kjo bëri që të kërkoja më shumë për atë dimension të dashurisë së Perëndisë që nuk e kam zbuluar akoma.”

Kur e gjejmë identitetin dhe sigurinë tonë tek Ai dhe e kërkojmë atë vazhdimisht të parin. Kur kërkojmë dëshirat e tij, vullnetin e tij, karakterin e tij, atëherë asgjë tjetër nuk mund të zërë vend. Frika nuk mund të vijë drejt e nesh e të lulëzojë sepse dashuria e tij e largon. Ne duhet të fokusohemi tek dashuria e përsosur e Perëndisë. Të fokusohemi tek mbretëria e tij. Unë fillova të gjej identitetin tim në dashurinë e tij, dhe kjo gjë më ka ndihmuar të mposht frikën e njeriut,  frikën e zhgënjimit dhe betejën me perfeksionizmin.”

Para se te sjell kerkesen

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI