Të jemi të përpiktë

Edhe nëse shquhesh për vonesat, i ke të gjitha mundësitë për të përmirësuar në këtë drejtim.

Për disa persona të vonuarit në orar duket gati si të jetë një karakteristikë e lindur, por në fakt nuk është kështu. Mjafton që t’i japësh përparësinë e duhur detyrave dhe punëve të ditës dhe sidomos të ndjekësh dhe zbatosh rregullat e mëposhtëme dhe do të kesh kënaqësinë e të qënurit i përpiktë.

late-timeRregulli 1
Mbani gjithmonë një orë që të tregoje saktësisht kohën. Tendenca për ta vënë orën disa minuta më përpara, ka treguar se në vend që të japë rezultate pozitive, përkundrazi, i përkeqëson gjërat.

Rregulli 2
Mbani në rregull gjërat e nevojshme
Nëe rast të kundërt do të vonoheni duke kërkuar çelësat, portofolin, orën e të tjera gjëra të kësaj natyre.

873_fit512Rregulli 3
Prëgatitini gjërat që janë të domosdoshme, nëse është e mundur edhe 24 orë më parë.

Rregulli 4
Përdorni një koeficient sigurie. Kjo do të thotë që të mbani parasysh vonesa që lidhen me trafikun, autobuzët, ndonjë takim eventual dhe të tjera të këtij lloji.

Rregulli 5
Lër çdo punë, bisedë, takim, sigurisht me mirësjellje, të cilat do të rrezikonin arritjen në kohë. Edhe respektimi i orarit, është një shenjë respekti ndaj të tjerëve.

running-lateRregulli 6
Pranoni kritikat nëse arrini vonë, kjo do të bëjë që të jeni më i përpiktë në të ardhmen.

Rregulli 7
Mos gjej justifikime.
Justifikimet në këtë rast vetëm sa do ta përkeqësojnë situatën dhe nuk do të të krijojnë mundësinë e përmirësimit.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI