Të luftosh shqetësimin për shëndetin.

A keni shkuar të hiqni dhëmballën e pjekurisë? Mesi prisnit të përfundonte procesi apo jo? Në fakt kjo është një procedurë rutinë, por përsëri ne shqetësohemi për të. Zoti nuk do që ne të shqetësohemi. Jezusi në Bibël vazhdimisht thotë që të mos shqetësohemi për asgjë.
Shëndeti është një nga ato fusha ku e lejojmë shqetësimin të na pushtojë. Ekziston një vijë shumë e ngushtë mes të qenit shumë i qetë sa i përket gjendjes shëndetësore dhe të shtjelluarit  në mendje se cila mund të jetë më e keqja për ne.

Mos e diagnostifiko veten në internet

Nëse nuk je një doktor, interneti mund të të hyjë në punë por gjithashtu mund të të prish punë kur përpiqesh të vetë-diagnostifikohesh. Njerëz të ndryshëm kanë besuar se kanë pasur probleme serioze duke u bazuar në listën e simptomave në internet. Por kur kanë shkuar te doktori kanë zbuluar se kishin gabuar dhe asgjë serioze nuk po ndodhte me shëndetin e tyre.

Mos iu frikëso të gjitha efekteve anësore

Kur lexon gjithë efektet anësorë të mundshme të cilitdo bar, operacioni apo procedure, lista është zakonisht e gjatë dhe mbulon çdo efekt anësor të njohur. Ne duhet të jemi të informuar kur marrim një vendim në lidhje me përdorimin e medikamenteve apo procedurave mjekësore, por gjithashtu duhet të bëjmë kujdes që të mos fiksohemi me efektet anësore ose alergjitë e ndryshme pasi ta kemi marrë vendimin.

Ji në pritje të së pamundurës

Nuk mund të kontrollojmë gjithçka që na ndodh në jetë, qoftë e mirë apo e keqe. Nëse jeni gjithmonë duke pritur më të keqen, provoni të prisni për më të mirë edhe pse rrethanat nuk ju sigurojnë për asgjë. Gjëra të mrekullueshme mund të të ndodhin kështu që në vend se të thuash pse unë, rri në pritje me pyetjen po tani. Bëj çfarë është e mundur të bësh, lutu dhe besoji Perëndisë.

Bëj çfarë të mundesh për të qëndruar i shëndetshëm

Ha shëndetshëm, bëj aktivitet fizik, fli mjaftueshëm dhe kujdesu për trupin tënd. Në këtë formë do të zvogëlosh rrisqet që i kanosen shëndetit. Dhe këtë e ke ti në kontroll.

Besoji Perëndisë edhe kur merr lajme të këqija

Lutu për shërim. Dhe nëse përgjigja nuk vjen në mënyrën dhe në kohën që ti mendon, besoji Perëndisë që të të ndihmojë ta kalosh këtë situatë. Ai kurrë nuk na le vetëm. Fryma e Tij është në ne. Shqetësimi largohet kur ne i besojmë plotësisht Perëndisë dhe nuk e vëmë në dyshim Fjalën apo karakterin e Tij. Ngjarje të këqija ndodhin, por Zoti ka premtuar se është me ne përmes gjithçkaje dhe çdo gjë do të bashkëveproj për mirë për ne dhe për Lavdinë e Tij.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI