Të jetosh në armiqësi me Zotin!

Gjatë gjithë Biblës, nga Zanafilla te Zbulesa, Babilonia është një simbol për atë se çfarë do të thotë të jetosh në armiqësi me Perëndinë. Ky reputacion i dyshimtë lindi kur banorët e Babilonisë thanë:  “O burra, të ndërtojmë për vete një qytet dhe një kullë maja e së cilës të arrijë deri në qiell”. (Zanafilla 11:4).

Me anë të kësaj deklarate, filloi një kundërshtim i mirëorganizuar njerëzor ndaj Perëndisë. Nënkuptimi i metaforës së babilonasve, “arrijë deri në qiell”, nënkupton se maja e kullës së tyre do t’i kushtohej adhurimit të trupave qiellorë. Në Babiloni lindi astrologjia, besimi se yjet dhe planetët ndikojnë në punët dhe ngjarjet njerëzore në Tokë, dhe u përhap  në të gjithë botën.

Pas katërqind vitesh skllavëri në Egjipt, edhe hebrenjtë kishin filluar të praktikonin astrologjinë. Kur Zoti i nxori nga Egjipti, Ai i paralajmëroi që të mos adhuronin yjet (shih Ligji i Përtërirë 18:9-13). Në realitet, ata që shohin te yjet për çelësin e fatit të tyre, po adhurojnë Djallin dhe forcat e tij demonike.

Vini re metodat që djalli përdor. Pasi u flak nga parajsa, Satani i mashtroi Adamin dhe Evën që të dyshonin në Zotin dhe arriti t’i dëbonte nga Kopshti i Edenit. Pastaj Satani e mashtroi Kainin që të adhuronte në mënyrën e tij dhe jo në mënyrën e Zotit, gjë që çoi në vrasjen e Abelit dhe përfundimisht në shkatërrimin masiv të jetës nga përmbytja. Pastaj Satani i mashtroi pasardhësit e Hamit që të adhuronin zodiakun—në fakt adhurimin e demonëve—duke shkaktuar kështu shkatërrimin e tyre.

Satani gjithmonë mbjell mashtrim dhe konfuzion. Ai i bind njerëzit të marrin diçka të dhënë dhe ta kthejnë atë në një idhull. Kur njerëzit nuk adhurojnë Zotin, ata përqafojnë perëndi të rreme, me qëllim ose jo.

Lutje: Zot, ti na ke paralajmëruar të mos adhurojmë perëndi të rreme. Më ndihmo të shmang tundimin për të kërkuar dhe këshilla nga praktikat mashtruese të botës. Në vend të kësaj, ktheje zemrën time drejt së Vërtetës së Fjalës Tënde. Në emër të Jezusit lutem. Amen.

” sepse duke ngritur sytë në qiell dhe duke parë diellin, hënën, yjet, të tëra, domethënë tërë ushtrinë qiellore, ti të mos nxitesh të biesh përmbys përpara këtyre gjërave dhe t`u shërbesh, gjërave që Zoti, Perëndia yt, u ka dhënë tërë popujve që ndodhen nën të gjithë qiejtë”. (Ligji i Përtërirë 4:19).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI