Shikoni, unë vë sot para jush bekimin dhe mallkimin; bekimin në rast se u bindeni urdhërimeve të Zotit, Perëndisë tuaj, që sot ju përcaktoj; mallkimin, në rast se nuk u bindeni urdhërimeve të Zotit, Perëndisë tuaj, dhe largoheni nga rruga që ju përcaktoj sot… Ligji i Përtërirë 11:26-28

Spenser Johson, ka doktoraturë në mjekësi,  ka studiuar në Kolegjin Royal të Kirurgëve, por ka korrur shumë më shumë sukses me anë të librave të tij të vegjël por të realizuar, siç janë, Menaxher për një minutë dhe Kush ma ka  lëvizur djathin? Ai ndihmon njerëzit që të mbajnë fokusin e duhur , diçka  që nuk është e thjeshtë në një botë të mbushur me shumë detyra dhe me më shumë përgjegjësi vit pas viti.

Në librin e tij të vogël, E tashmja, ai tregon për një histori të thjeshtë të një të moshuari dhe të një djali, që shoqërohen me njëri-tjetrin teksa djaloshi i afrohej moshës madhore. I moshuari flet për Të Tashmen- sikur të ishte dhuratë shumë e veçantë.  Por djaloshi nuk e kuptonte edhe aq mirë se çfarë ishte E tashmja. Pastaj, pas një periudhë kohe, ai zbuloi se E Tashmja, është një lloj dhurate. Të jetosh momentin e tanishëm do të thotë që të përfitosh tërësisht prej këtij momenti. Në fjalë të thjeshta, e tashmja është tani! E çfarë ka kaq mbresëlënëse këtu? Ti mund të thuash se kjo është diçka shumë e thjeshtë; por e vërteta është se pjesa më e madhe  e njerëzve nuk jetojnë në të tashmen. Ata bëjnë dy gabime të mëdha që i mbajnë larg suksesit. Gabimi i parë është se  jetojnë në të shkuarën, duke risjellë gjithçka në mendjen e tyre, duke menduar për gabimet që kanë bërë, mundësitë që kanë humbur, apo gjërat e mrekullueshme që bënin dikur.

Gabimi i dytë është se njerëzit e humbasin të tashmen duke qenë të fokusuar tek e ardhmja, e tek planet që kanë. Ata mendojnë gjithmonë për ditët e arta që do të vijnë. Për shembull një vajzë  mund të mendojë për kalorësin që do të vijë e do ta çlirojë nga angaria e punës si nëpunëse, në një zyrë të mbushur plot me tym duhani. Dikush tjetër mendon për gruan që do ta lerë pa frymë, për të cilën zemra do të kërcejë përpjetë nga gëzimi. Nesër. Harroje ditën e sotme, le të presim për ditën e madhe që do të na vijë.

A dëshiron që t’i evitosh këto dy gabime? Në këto momente që ngelen, ja si mund ta kapësh të sotshmen. Më së pari, merr një stilolaps dhe letër e shkruaj të gjitha gjërat më të rëndësishme me të cilat përballesh sot. Mos u shqetëso për javën tjetër, apo për muajin tjetër. Fokusohu vetëm në 24 orët që shtrihen përpara teje.

Tani vendos se cilat janë interesat dhe qëllimet e tua. Bëj një listë sipas prioritetit se çfarë është e rëndësishme sot. Nuk do të mund të bësh gjithçka. Nuk je Superhero. Ti nuk ecën mbi ujë dhe mund t’i bësh gjërat me radhë, ndaj të duhet të vendosësh. Mbaj mend, se në një rrugë të ngushtë, nuk mund të ecin njëkohësisht dy makina, njëra duhet të kalojë përpara. Rrugët janë shumë të ngushta, e po kështu është edhe koha që shtrëngon jetët tona.

Më në fund janë tre fjalë: Fokus, fokus, fokus. Përse e thënë tri herë? Sepse mund të shpërqendrohesh lehtësisht, të të ndërpresin, të mërzitesh, apo të harrosh. Fokusi të ndihmon të eliminosh sa më shumë shpërqendrime dhe ndërprerje që të jetë e mundur.

A të duket se të bësh shumë gjëra  njëkohësisht është  fantastike? Jo, është një e keqe që të mban larg gjërave që janë më të rëndësishme për ty. Është një shpërqendrim që të ndalon të kesh sukses në të tashmen dhe të shijosh atë çfarë po kalon tani.

Një mendim i fundit: Sot është e vetmja ditë që është e jotja! Dje ishte e kaluar, e nesërmja ende nuk ka ardhur. Sot është dita që është e mbushur me Perëndinë, me dashurinë e Tij për ty, me qëllimin e Tij për ty dhe me ndihmën e Tij.  Po, ka falje për ato gjëra që kanë ndodhur në të shkuarën nëse ti kërkon ndjesë. E ka shpresë për të nesërmen, por e vetmja ndarje me përjetësinë është koha midis lindjes së diellit të një dite, deri në lindjen e diellit të ditës tjetër. E sotshmja është e jotja. Kape atë!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

REGJISTROHUNI