Nga:

Të ecësh me Zotin në kohë të errëta!

Kohët e errëta, sfiduese nuk shkojnë kurrë dëm kur ndiqni Zotin.

Zanafilla 39

Le të rikujtojmë besimin e Jozefit. Sepse do të shohim disa parime që e udhëhoqën atë gjatë momenteve sfiduese të jetës së tij.

Kohët e errëta mund të vazhdojnë derisa të realizohet qëllimi i Perëndisë. Plani i Zotit ishte të përgatiste Jozefin për të shpëtuar familjen e tij, si dhe kombin e Egjiptit, nga uria. Por së pari, Perëndia e vendosi Jozefin në rolin e një shërbëtori, ku ai fitoi besueshmëri te udhëheqësit egjiptianë. Më pas, u fut në burg ku Zoti “shfaqi dashamirësi” (Zanafilla 39:21), duke e pozicionuar atë për të interpretuar ëndrrën e Faraonit. Përmes këtyre situatave të vështira, Jozefi u zgjodh nga Faraoni për të udhëhequr Egjiptin dhe për të shpëtuar kombin nga uria, siç e kishte planifikuar Perëndia.

Ne mësojmë si në errësirë ​​ashtu edhe në dritë. Përveç zbulimit të besnikërisë së Perëndisë, Jozefi mësoi të mbante pozita të larta dhe të ulëta, t’i thoshte jo tundimit dhe të dallonte praninë e Perëndisë.

Atë që mësojmë në errësirë, duhet ta ndajmë në dritë. Jozefi nuk lejoi që burgimi ta dekurajonte që të ndihmonte të tjerët (Zanafilla 40:1-23). Në fakt, kur interpretonte ëndrrat e Faraonit, ai ndau hapur besimin e tij dhe njohurinë e dhënë nga Perëndia (Zanafilla 41:15-16).

Askush nuk kërkon kohë të vështira, por duket se disa prej nesh i përjetojnë rregullisht. Në vend që t’i kemi frikë ata, mund t’i besojmë Perëndisë dhe të përqafojmë planin e Tij, duke e ditur që Ai përdor sprovat për lavdinë e Tij dhe përfitimin tonë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

REGJISTROHUNI