Si ishte dita jote? Ka qenë e vështirë? Je ndjerë i shkurajuar?

Shumë prej njerëzve që gjenden në Bibël, kanë pasur ditë të tilla.  Ata madje kanë menduar të dorëzohen.  Një ndër frazat që hasim më shpesh në Dhiatën e Vjetër është, “ Mos u tremb;mos u dekurajo.” Perëndia e dinte se kishim nevojë ta dëgjonim këtë shumë herë.

Kam gjetur 9 shembuj në Dhiatën e Vjetër, ku janë përdorur këto fraza.

Moisiu ia tha këto fjalë popullit të Izraelit. Ai ju drejtua veçanërisht Jozueut,  kur duhet të hynin në Tokën e Premtuar.  ( Ligji i Përtërirë 1:21;31:7,8);

Dy herë Perëndia ja tha Jozueut. Kur ai mori drejtimin nga Moisiu, e përpara luftës  në Aji. ( Jozueu 1:9, 8:1);

Jozueu ua tha këto fjalë njerëzve të Izraelit, kur u përballën me ushtrinë e Gabaonit. ( Jozueu 10:25) ;

Davidi i la Solomonit, detyrën për të ndërtuar tempullin. Ai  i tha të mos kishte frikë e të mos dekurajohej. ( 1 e Kron. 22:13)

Jahazieli ja tha këto fjalë dy herë  Mbretit Jozafat, kur po përballeshin me pushtues të huaj ( 2 e Kron. 20:15,17) ;

Mbreti Ezekia u foli njerëzve të Judës, kur Asiria kërcënonte se do të sulmonte (2 e Kron. 32:7).

Sa të rëndësishme ishin këto fjalë inkurajimi! Disa prej këtyre burrave u përballën me përgjegjësitë që ka një drejtues. Disa kishin rënë dakord të bënin gjëra që shkonin përtej aftësive të tyre.  Disa shkonin në luftë, duke marrë parasysh vdekjen.

Perëndia i udhëzonte që të mos kishin frikë e të mos dekurajoheshin. Ai  kishte thënë  “Përveç kësaj Zoti vetë ecën para teje; ai do të jetë me ty; nuk do të të lërë dhe s`ka për të të braktisur” ( Ligji i Përt. 31:8). “ Zoti, Perëndia yt, është me ty kudo që të shkosh” ( Jozueu 1:9). “ sepse beteja nuk është juaja, por e Perëndisë.” ( 2 e Kron. 20:17)

Mik, vendosi këto fjalë në zemrën tënde. Mos u dekurajo, sepse Perëndia është me ty.  Mos ki frikë. Shiko se si Perëndia do të bëj që të kalosh gjithçka.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Darlene Sala

Darlene Sala ka pasur një shërbesë active si gruaja e një pastori dhe këshilltare, mësuese Bible, misionare, autore dhe drejtuese e shërbesës Ndërkombtare të Guidelines. Në qendër të shërbesës së saj është të ndihmojë gratë të kuptojnë vlerën e tyre në Krishtin. Ajo flet në konferenca për familjen në kishat në SHBA, Filipine, Kinë , Ukrahinë Rusi dhe Afrikë.


Free!

REGJISTROHUNI