Sulmet ndaj të krishterëve në Nigeri, mijëra të vrarë

Qindra të krishterë, janë vrarë nga terroristët Fulani në Nigerinë Qendrore.

30,000 banorë  janë larguar nga banesat e tyre për ti shpëtuar sulmeve të terroristëve dhe rreth 30 ndërtesa kishash, 2,000 shtëpi janë shkatërruar, 150 makina me drithëra në zone janë  plaçkitur.  Nga vëzhgimi i Open Doors 2023, Nigeria u ngjit në vendin e gjashtë në listen botërore, si një nga 50 vendet kryesore me persekutimin më të madh të krishterëve.

Persekutimi me të cilin përballen të krishterët në Nigeri është ekstrem dhe shpesh brutalisht I dhunshëm. Edhe pse të gjithë civilët janë subject i kërcënimeve dhe dhunës, të krishterët shpesh janë në shënjestër të veçantë për shkak të besimit të tyre. Sipas statistikave, më shumë të krishterë vriten për besimin e tyre në Nigeri sesa në vendet e tjera të botës. Qindra të krishterë janë terrorizuar në qarkun Mangu, duke përfshirë dy pastorë që u vranë javën e kaluar.

Pastori Amos Mohzo thotë se po përpiqet të inkurajojë ata që kanëshpëtuar dhe janë zhvendosur pas sulmeve.”Ky është inkurajimi ynë për ju: Mos kini frikë’,” u tha ai atyre. “Ju që jeni gjallë, nuk është koha për t’u frikësuar, jini të guximshëm. Zoti do të jetë me ju. Zoti është forca juaj dhe vetëm Ai mund të plotësojë nevojat dhe pritjet tuaja gjatë kësaj periudhe,” vazhdoi ai.  Ai këshilloi pastorët vendas që të inkurajojnë dhe forcojnë besimtarët.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI