Lajmi Fundit
  prev next

  si të reagosh ndaj koronavirusitCili duhet të jetë reagimi i një të krishteri ndaj koronavirusit? Ka kaq shumë keqinformim që qarkullon rreth COVID-19. Rrjetet sociale janë të mbushura me mesazhe paniku dhe sugjerime të çuditshme se si të shmangim virusin. Mediat informuese ofrojnë orë pas ore raporte anulimesh, karantinimi dhe mungesash. Disa nga sugjerimet që jepen ndihmojnë, por ndërsa shkoqit atë që raportohet, ki parasysh se media shet histori për të fituar audiencë të lartë.

  Reagimi i një të krishteri ndaj koronavirusit

  Pra, si një i krishterë, si duhet të reagosh ndaj kësaj pandemie? Unë do të sugjeroja së pari që të mbështetesh te një burim i sigurt informimi, mbi përhapjen e virusit, si të mbrosh veten, dhe, nëse infektohesh, si të reagosh.

  Nëse kthehemi pas në kohë, në shekullin XIV, shumë kohë përpara ditëve të mjekësisë moderne, Europa u shkatërrua nga Vdekja e Zezë (Murtaja). Në fakt, murtaja llogaritet të ketë marrë jetën e rreth 25 milion njerëzve në Europë – rreth një e treta e popullsisë së kontinenti! Kjo ishte qartësisht një situatë shumë serioze. Martin Luteri ishte një nga teologët e mëdhenj të asaj kohe, dhe ai u pyet se si duhej të reagonin të Krishterët. Ja çfarë tha ai:

  Duhet t’i kërkoj Zotit mëshirë që të na mbrojë. Pastaj duhet të tymoj (dezinfektoj), të ndihmoj në pastrimin e ajrit dhe të pi barnat. Duhet të shmang vendet dhe personat ku prania ime nuk është e nevojshme, që të mos kontaminohem dhe të mos ndos edhe të tjerët, duke shkaktuar vdekjen e tyre, si pasojë e neglizhencë sime. Nëse Zoti dëshiron të më marrë, sigurisht që do të më gjejë dhe nëse unë kam bërë atë që Ai pret prej meje, nuk do të jem përgjegjës për vdekjen time apo të të tjerëve. Nëse i afërmi im ka nevojë për mua, nuk do t’i shmang vendet apo personat por do të shkoj lirisht siç thash më sipër. Siç e sheh ky është besimi i dikujt që i druhet Perëndisë sepse nuk është as i rrufeshëm, as i marrë dhe nuk e tundon Perëndinë.”

  Kjo duket një këshillë e arsyeshme për mua!

  Kështu që reagimi i një të krishteri ndaj koronavirusit duhet të jetë i tillë:

  Lutu

  Merr masa të arsyeshme

  Mos ndërmerr rreziqe të panevojshme

  Kujdesu për të afërmin tënd

  Lëre veten në dorën e Perëndisë

  Filipianëve 4:6-7 thotë: “Mos u shqetësoni për asgjë, por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjërimesh, me falënderim. Dhe paqja e Perëndisë, që ia tejkalon çdo zgjuarësie, do të ruajë zemrat tuaja dhe mendjet tuaja në Krishtin Jezus.”

  Burimi: John Ankerberg, Global 7

  Kujtohu përse shpresojmë
  Thirrje për lutje nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë

  Comments.

  Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

  Leave a Reply.

  * Your email address will not be published.
  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>