Si të luftojmë turpin?

Sepse ligji i Frymës i jetës në Jezu Krishtin më çliroi nga ligji i mëkatit dhe i vdekjes.– Romakëve 8:2

A e dini ndryshimin midis fajit dhe turpit? Faji është një ndjenjë përgjegjësie dhe pendimi ndërsa turpi është një ndjenjë poshtërimi. Faji është i nevojshëm ndonjëherë, por turpi mund të na largojë nga komuniteti me të tjerët dhe të na japë një ide të gabuar për veten.

Të jetomë me turp mund të na bëjë të besojmë se nuk jemi të denjë për dashurinë dhe faljen e Perëndisë. Ekziston një thënie që thotë: “Ne e pranojmë dashurinë kur mendojmë se e meritojmë”. Besimi se ne nuk e meritojmë dashurinë e Perëndisë shpërfill faktin se Jezusi ka vdekur në kryq për mëkatet tona! Të besosh se mëkatet tona janë shumë të mëdha ose poshtëruese për dashuri, falje dhe pranim është si të besosh se vlera jonë është ndryshe nga ajo që Perëndia thotë se është.

Nëse vlera jonë do të bazohej në veprat tona është normale që të ndjejmë turp.  Por  ja se çfarë  thotë  Bibla se sin a sheh Perëndia neve: ju vleni aq shumë sa Perëndia  dha jetën e Tij në këmbim (1 Korintasve 7:23). Ai na do ne, popullin e Tij, me një dashuri të përjetshme. Dhe na tërheq me dashamirësi drejt vetes së Tij.  (Jeremia 31:3).  Ti je plotësisht e falur, sepse nuk ka asnjë dënim për ata që i përkasin Krishtit Jezu (Romakëve 8:1).

Pranojeni dashurinë e Zotit. Perspektiva e Tij për vlerën tonë është themeli për të jetuar plotësisht, pa turp.

 

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI