Nga:

Si mund të dalloni nëse Zoti është Ai që hap “derën”?

 

 

pexels andrea piacquadio 3769979Vetëm sepse një mundësi paraqitet dhe duket tërheqëse nuk do të thotë domosdoshmërisht se është nga Zoti. Dhe po kështu vetëm sepse një derë e hapur duket pak e pasigurt, nuk do të thotë që ti nuk duhet të ecësh nëpër të.

Çelësi është të dish të dallosh nëse një mundësi është me të vërtetë një derë e hapur nga Zoti.

 

 

Bibla na jep disa parime për të na ndihmuar të dallojmë nëse një “derë e hapur” ose mundësi është vërtet nga Zoti.

  1. Dera që hap Zoti nuk do ta kundërshtojë kurrë fjalën e tij

Shumë persona i shohin mundësitë për të fituar më shumë para si një derë e hapur nga Zoti, edhe pse kjo mundësi nënkupton një punë që do t’i mbajë ata nga shoqëria ose shërbimi i rregullt në kishën e tyre.

Sidoqoftë, Fjala e Zotit na thotë të mos e lëmë pas dore mbledhjen së bashku.(Hebrenjve 10:25. Zoti nuk do t’iu çojë drejt një mundësie që bie ndesh me atë që Ai thotë qartë në Fjalën e tij. As ai nuk do të hapë një derë që do të kërkonte kompromis personal ose mosbindje në mënyrë që ju të hyni.

Nëse ka ndonjë kompromis në ndonjë mënyrë, ose duhet ta ndryshojmë disi Shkrimin e Shenjtë për të justifikuar “derën tonë të hapur”, atëherë nuk mundësi të jetë një derë që Zoti po na hap.

  1. Dera që Zoti hap do të shoqërohet me konfirmim

Zoti shpesh do të konfirmojë ose vërtetojë një çështje nga “dy ose tre dëshmitarë”, qofshin ato vargje nga Fjala e Zotit, këshilla nga një pastor ose një person i respektuar mirë që është i bazuar në Shkrimet e Shenjta, ose një rrethanë jo-kompromentuese që vazhdon të paraqisë vetveten.

Përmes lutjes, gjykimit dhe kërkimit të këshillave të perëndishme, ju duhet të jeni në gjendje të dalloni nëse ajo “derë e hapur” dhe konfirmimet e saj vijnë vërtet nga Zoti.

        3.Dera që Zoti do të hapë do të kërkojë që ju të vareni prej tij

Zoti nuk do të na japë diçka që do të na largojë nga Ai ose do të na bëjë të besojmë se nuk kemi më nevojë për të.

Hebrenjve 11: 6 thotë: Edhe pa besim është e pamundur t’i pëlqesh Atij, sepse ai që i afrohet Perëndisë duhet të besojë se Perëndia është dhe se është shpërblenjësi i atyre që e kërkojnë atë.  Shumë herë një “derë e hapur” nga Zoti është ajo që lejon që besimi ynë të shtrihet dhe forcohet. Në fund të fundit, ky është qëllimi i Zotit për ne: të rritemi në besim dhe në ngjashmërinë e Krishtit.

Shfrytëzoni rastin tuaj ose “hapni derën” ndaj Zotit dhe kërkoni konfirmimin e tij  përmes Fjalës së tij dhe këshillave të tij të perëndishme nga të tjerët dhe paqes së tij në vendim dhe ju mund të keni sigurinë se nuk po zgjidhni vetëm një derë rastësisht, por ju jeni duke ecur me kujdes nëpër ato që Ai dëshiron që ju të hyni.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

REGJISTROHUNI