Shtëpia më e dashur

Mbreti Solomon na thotë se përmes dijes, shtëpitë  tona  mund të mbushen me thesare të rralla dhe të mrekullueshme.  A nuk është kjo diçka interesante për t’u menduar? Ja tek është vargu tek Fjalët e Urta 24: “Shtëpia ndërtohet me dituri dhe bëhet e qëndrueshme me maturi. Me dijen mbushen dhomat me lloj-lloj të mirash të çmueshme dhe të pëlqyeshme.” ( vargjet 3 dhe 4).

Personalisht, besoj se nuk ka thesare më të çmuara në shtëpitë tona, sesa vlerat e Krishtera- morali që ne kërkojmë të trashëgojmë tek fëmijët tanë. As objekti më i çmuar në shtëpinë tuaj, nuk mund të krahasohet me vlerën që ka të pasurit fëmijë që e duan Perëndinë.

Patjetër, që nëse duam që të jemi të suksesshëm në transmetimin e vlerave të Krishtera , ne duhet që të japim një model të këtij mesazhi dhe të jetojmë  vazhdimisht një jetë të Krishterë edhe vetë. A e mbani mend urdhërimin e parë që na ka dhënë Zoti? Duaje Zotin, Perëndinë tënd me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd dhe me gjithë mendjen tënde. Ky varg gjendet tek Ligji i Përtërirë, kapitulli 6.  Në vargun që pason, Zoti  vazhdon duke thënë se urdhërimet e Tij duhet të jenë të parat në zemrën tonë.  Pastaj Perëndia na thotë se duhet që t’i kalojmë ato tek fëmijët tanë. Por vini re rendin: më përpara duhet t’i kemi urdhërimet në zemrën tonë, e pastaj t’i kalojmë ato tek fëmijët tanë.

 Ti nuk mund t’i mësosh fëmijës tënd, diçka që nuk është e pranishme në jetën tënde.  Shembulli yt është shumë i fuqishëm. Anna Mow, një misionare në Indi, njëherë ka thënë, “ Fëmijët mund të debatojnë për shkak të gjërave që thoni dhe të mos bien dakord me mënyrën se si ju i bëni gjërat, por ata  nuk mund të debatojnë me ju, nëse jeta e Krishtit është duke u jetuar përpara syve të tyre. “

Nëse je dekurajuar duke u përpjekur që t’i transmetosh vlera të Krishtera fëmijës tënd, asnjëherë mos e nënvlerëso fuqinë e lutjes. Personalisht, kur e shihja se fjalët  nuk funksionin tek fëmijët tanë, vija re se lutja më sillte rezultate pozitive, madje më shumë se çdo gjë tjetër. Mësuesi i Biblës J. Sidlow Baxter ka shkruar se njerëzit “ mund të mos pranojnë kërkesat tona,ata mund  të refuzojnë mesazhin tonë, të kundërshtojnë argumentet tona, e të na shikojnë me përçmim,  por ata nuk kanë asnjë fuqi kundër lutjeve tona. “ Ja cilat janë dy gjërat kryesore  mbi vlerat : Së pari, bëhu ti modeli i mesazhit që kërkon të japësh. Por asnjëherë mos nënvlerëso fuqinë e lutjes!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI