Shpresë e frymëzuar nga lavdërimi

Lavdërimi tërheq vëmendjen tonë në botën frymore – realitetin qiellor, shpirtëror, ku Zoti na bën thirrje për të jetuar dhe vepruar. Lavdërimi sjell gëzim në rrethanat e pafavorshme. Një gjë e mrekullueshme ndodh ndërsa ne e lavdërojmë Zotin për gjithçka që Ai është dhe që Ai bën. Ne e shohim më qartë të Vërtetën e natyrës së Tij. Ne shohim se Ai është Mbreti i pakufizuar, i shenjtë, i përjetshëm. Ne e shohim se Ai është i gjithëdijshëm, i urtë dhe i gjithëfuqishëm. Ne e shohim Atë si të dashur, të mëshirshëm dhe të durueshëm.

Kur vijmë tek Zoti me lavdi dhe adhurim, ne gjithashtu shohim më qartë të Vërtetën për veten tonë, duke përfshirë të Vërtetën e natyrës sonë mëkatare dhe të padenjë. Sa më shumë që kuptojmë gjithçka që është Zoti, aq më shumë përballemi me gjithçka që nuk jemi. Profeti Isaia na tha se ata që shpresojnë te Zoti fitojnë forca të reja dhe u kthehet energjia (shih Isaia 40: 28-31).

Por si e marrim këtë shpresë? Ne mbushemi me shpresë kur shikojmë se çfarë mund të bëjë Zoti, dhe jo atë që ka bërë njeriu. Shpresa buron kur përqendrohemi te aftësitë e Zotit, jo tek dobësia dhe paaftësia e njeriut. Shpresa buron kur ne e lavdërojmë Zotin për përsosmërinë e Tij – duke njohur dhe pranuar dhe besuar në gjithçka që Ai është – në vend që të nderojmë përpjekjet e dobëta dhe të papërsosura të njeriut.

Nëse jeni të rraskapitur në fund të ditës, mbylluni brenda për të kaluar kohë me Zotin. Lavdërojeni Atë me çdo grimë energjie që ju mbetet. Ju do të rifreskoheni, jo vetëm mendërisht dhe emocionalisht, por dhe fizikisht. Ka një forcë të veçantë që u jepet atyre që lavdërojnë Zotin. Kjo lloj forcë ju jep fuqinë e shpresës për të duruar, për të qëndruar, për të tejkaluar kohë të vështira. Kjo ju jep fuqinë për të ndërmjetësuar derisa Zoti t’ju japë depërtimin.

Lutja: Zot i Plotfuqishëm, Zot i shenjtë, Ti je i denjë për lavdërimin tim. Shpresa ime është tek Ti. Unë lutem në emër të Jezusit. Amen

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI