Kur isha djalë  i vogël në Egjipt, gjyshi im ishte një kontraktues ndërtimi me profesion dhe një udhëheqës në Kishën e Vëllezërve. Ai jetonte në një apartament të vogël ngjitur me shtëpinë e kushërinjve të mi dhe kur e kaloja natën me ta, e gjeja veten duke u zgjuar disa herë gjatë natës. Nga banesa e tij ngjitur, dëgjoja gjyshin tim duke lavdëruar Zotin. Ai dukej se lavdëronte Zotin rreth të njëjtës orë ose të paktën disa herë në natë.

Gjyshi im humbi dy djem kur ata ishin në fillim të të tridhjetave, dhe më pas humbi edhe gruan e tij kur ishte ende një djalë relativisht i ri. Por ai ishte gjithmonë plot gëzim. Lavdërimi ia mbushi gjyshit tim zemrën plot gëzim. Derisa vdiq në moshën nëntëdhjetë e dy vjeç, ai nuk pushoi kurrë së lavdëruari Perëndinë gjatë g natës dhe pastaj përsëri në mëngjes.

Nëna ime ishte rritur me modelin e këtij njeriu të përkushtimit ndaj Zotit dhe kjo i dha formë jetës së saj. Nuk ishte e pazakontë që ajo të lutej për një ose dy orë në të njëjtën kohë. Ajo e kishte zhvilluar këtë disiplinë shpirtërore të lutjes dhe lavdërimit nga vëzhgimi i babait të saj. Asgjë që ofron bota nuk mund të krahasohet me këtë trashëgimi të pasur shpirtërore që kam trashëguar nga nëna dhe gjyshi im.

Pse duhet ta lavdërojmë Perëndinë? Ndoshta arsyeja kryesore është ajo e dukshme në jetën e gjyshit tim: gëzimi. Ne e lavdërojmë Perëndinë si shprehje të gëzimit tonë për Të, dhe ky lavdërim nga ana e tij prodhon te ne një të mbushur me gëzim  të qëndrueshëm.

Ju nuk mund ta lexoni librin e Zbulesës pa e kuptuar se gëzimi i lavdërimit formon atmosferën e parajsës. Oh, çfarë kënge lavdie e patregueshme po mbush parajsën në këtë cast. Nuk kam asnjë dyshim se gjyshi dhe nëna ime janë pjesë e atij kori të madh lavdërimi! Çfarë gëzimi të dimë se ne që jemi në Krishtin Jezus do ta lavdërojmë Perëndinë dhe do ta adhurojmë përgjithmonë.

Lutje: Besnikëria jote më mbush me gëzim, o Zot. Vërtet ti ke bërë gjëra të mëdha për mua. Faleminderit që më ke dhënë arsye pafund për t’u gëzuar. Je i denjë për çdo lavdërim, lavdi dhe adhurim! Në emër të Jezusit, lutem. Amen.

“Unë do të gëzohem dhe do të kënaqem me ty; do t’i këndoj lëvdime në emrin tënd, o Shumë i Larti.” (Psalmi 9:2).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Dr Michael Youssef

është themeluesi dhe presidenti i ‘Leading The Way with Dr. Michael Youssef’, një shërbesë mbarë botërore që drejton ata që jetojnë në errësirë shpirtërore të zbulojnë dritën e Krishtit përmes medias dhe shërbesës në terren. Programet e tij të përjavshme televizive dhe programet e përditshme radiofonike transmetohen më shumë se 4000 herë në javë në 24 gjuhë në më shumë se 190 shtete. Ai është themeluesi i kishës së apostujve në Atlanta, Giorgia.

Dr. Youssef lindi në Egjipt, jetoi në Liban dhe Australi përpara se të vendosej në SHBA, në vitin 1984. Ai është autori i 30 librave, përfshirë dhe më të fundit, Zot më thuaj se çfarë të bëj. Ai dhe bashkëshortja e tij banojnë në Atlanta dhe kanë katër fëmijë të rritur.


Free!

REGJISTROHUNI