Rruga e Zotit ose e jona!

Në situata të vështira, shpesh tundohemi të mbështetemi në logjikën dhe forcën tonë, por rruga e Zotit është më e mira.

Eksodi 2:11-25

Sa herë që përballemi me sfidat, ka dy mënyra se si mund të përgjigjemi: rruga e Perëndisë ose rruga jonë. Në pasazhin e sotëm, shohim se çfarë ndodhi kur Moisiu mori gjërat nën kontrollin e tij. Ndonëse motivet e tij ishin të pastra—domethënë lehtësimi i vuajtjeve të populllit të tij—mënyra  e tij ishte e gabuar. Moisiu…..

  • U fokusua në vështirësitë, në vend të Zotit. Sa shpesh ju dhe unë kemi bërë të njëjtën gjë? Nëse padrejtësia ose dhimbja e një situate na tërheq vëmendjen, do të humbasim fokusin tonë nga Perëndia i gjithëfuqishëm.
  • U mbështet në forcën dhe mirëkuptimin e tij. Kur përballemi me një problem, përgjigja më e natyrshme është të bëjmë gjithçka që mundemi për ta rregulluar atë. Mënyra jonë mund të duket kaq logjike në atë kohë, por nuk do t’i përmbushë qëllimet e Perëndisë.
  • Veproi në mënyrë impulsive në vend që të priste Zotin. Nëse një situatë duket urgjente, zgjidhja e problemit sa më shpejt të jetë e mundur bëhet prioriteti ynë kryesor.

Edhe ne kemi vepruar njësoj si Moisiu  dhe kemi vuajtur pasojat e mbështetjes te vetja. Por Perëndia nuk e hodhi poshtë Moisiun dhe as planin e Tij për të.  Në vend të kësaj, Zoti e përsosi karakterin e tij përmes sprovave dhe i dha atij një mundësi tjetër. A nuk mendoni se Ati ynë i dashur do të bëjë të njëjtën gjë edhe për ne?

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI