E nesërmja e panjohur!

Dhe tani, ju që thoni: “Sot ose nesër do të shkojmë në atë qytet, dhe do të rrijmë atje një vit, do të tregtojmë dhe do të fitojmë“ndërsa nuk dini për të nesërmen. Sepse ç`është jeta? Është avull që duket për pak, dhe pastaj humbet.– Jakobi  4:13-14

A  mbani në kalendar takimet dhe synimet tuaja? Nëse nuk jeni tip planifikues, ndoshta po mendoni se duhet të jeni. Planet janë parapregatitje, apo jo? Epo, jo gjithmonë. Diçka si pandemia, për shembull, na bën të pyesim a do të ketë një të nesërme apo jo. Dhe e kuptojmë që nuk  jemi në kontroll të çdo gjëje.

Zoti ka në kontroll edhe të nesërmen por për ne është më e lehtë kur gjërat shkojnë ashtu siç i kishim planifikuar. Jakobi u kujton besimtarëve se as ata nuk e dinë se çfarë   i pret të nesërmen ndaj u tha: “Në dashtë Zoti dhe në paçim jetë, ne do të bëjmë këtë ose atë gjë“- Jakobi 4:15

Të krishterët e hershëm përjetuan  izolim, varfëri dhe shtypje; Jakobi u kujtoi atyre: “Ta konsideroni një gëzim të madh, o vëllezër të mi, kur ndodheni përballë sprovash nga më të ndryshmet, duke e ditur se sprova e besimit tuaj sjell qëndrueshmëri.” (Jakobi 1:2-3). Jakobi vë në dukje  se nëpërmjet sprovave  do të bëhemi më të plotësuar dhe të përsosur, pa na munguar asgjë (Jakobi 1:3-4).

Edhe nëse jeta jote mund të jetë një kaos i vërtetë, Zoti është nën kontroll. Vështirësitë e papritura e të paparashikuara, Zoti  i përdor për të punuar në ne. Nëse kjo është diçka e re për ty, inkurajohu! Nëse është një rikujtesë për ty, ndajeni dhe me dikë tjetër sot.

 

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI