Qëndroni të patundur në bindjet tuaja

Ashtu si heronjtë e besimit të Biblës, ne duhet të qëndrojmë të patundur në bindjet tona shpirtërore.

2 Thesalonikasve 2:13-7

Një person i bindur ndihet i sigurt se bindjet e tij janë të vërteta. Megjithatë, shpesh ndodh që gjërat që njerëzit besojnë bazohen në kushtet ose situatat aktuale të jetës së tyre. Pastaj, kur rrethanat ndryshojnë, bindjet e tyre ndryshojnë po ashtu. Me fjalë të tjera, nuk është e pazakontë të gjesh dikë që shkon sa para mbrapa për çështje që kërkojnë një zgjidhje të vendosur.

Krahasoni këtë qasje të urtë me mendësinë e ndjekësve të përkushtuar të Perëndisë të përshkruar në Shkrim. Pavarësisht shumë viteve të trajtimit të padrejtë, Jozefi nuk u lëkund në zotimin e tij ndaj Zotit (Zan. 39:1-9). Danieli ishte një njeri i drejtë që fitoi besimin e mbretërve të huaj në një vend idhujtar duke qëndruar i patundur në besimin e tij (Dan. 6:8-28). Miqtë e tij Shadraku, Meshaku dhe Abed-nego gjithashtu refuzuan të komprometonin bindjet e tyre pavarësisht kërcënimit me vdekje. Si rezultat, vendosmëria e tyre bëri që mbreti të njihte Zotin si të vetmin Perëndi të vërtetë (Dan. 3:13-30).

Bindjet hyjnore të këtyre heronjve biblikë u rezistuan erërave të ndryshueshme të opinionit dhe argumenteve bindëse të kundërshtarëve. Besimi i palëkundur te Zoti dhe Fjala e Tij ishin baza e besimit të  tyre. Sot më shumë se kurrë, kemi nevojë për burra dhe gra që qëndrojnë të patundur kundër filozofive dhe ideve që kërcënojnë kishën. A do të angazhoheni të bëheni të guximshëm për Zotin?

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI