Pse nuk duhet të shqetësoheni për asgjë

Tek  Luka 12: 25-26, fjala e Zotit thotë: Dhe cili nga ju me shqetësimin e tij mund ta zgjatë shtatin e vet qoftë edhenjë kubit? Atëherë, kur nuk jeni në gjendje të bëni as atë që është më e pakta, përse shqetësoheni për të tjerat?

Shqetësimi imagjinon më të keqen, por Jezusi thotë se nuk keni asgjë për t’u shqetësuar. Kur kuptoni të vërtetën se kush është Zoti dhe i besoni planit të Tij, ju do të gjeni lirinë nga ankthi.

     1.Askush nuk mund t’iu ndajë nga dashuria e Zotit

Besimtarët në Jezusin janë të sigurt përgjithmonë. Duke shkruar për të inkurajuar besimtarët e hershëm romakë, Pali shkroi: Kush do të na ndajë nga dashuria e Krishtit? Pikëllimi, a ngushtica, a përndjekja, a uria, a të zhveshurit, a rreziku, a shpata? Sepse unë jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as pushtetet, as fuqia dhe as gjërat e tashme, as gjërat e ardhshme, as lartësitë, as thellësitë, as ndonjë tjetër krijesë, nuk do të mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë që është në Jezu Krishtin, Zotin tonë.

      2.Jezusi siguroi fitoren përmes kryqit

Duke vdekur në vendin tonë dhe duke marrë ndëshkimin tonë për mëkatin, Ai e përmbushi qëllimin e Tij të vendosur përpara krijimit të botës për të shpenguar njerëzimin. Nuk ka asnjë çmim tjetër për t’u paguar. Ne mund të gëzohemi duke e ditur se Jezusi ka fituar fitoren mbi mëkatin dhe vdekjen.

     3.Zoti i kthen dobësitë e tua në pika të forta

Nëse Zoti mundi ta shndërrojë dobësinë e Palit në forcë, atëherë Ai do të bëjë të njëjtën gjë për ty. Hiri i Zotit të mjafton sepse fuqia e tij përsoset në dobësi.

      4.Zoti siguron gjithçka që iu duhet

Ne mund të përballemi me gjithçka duke ditur se Ai na siguron atë që na duhet për ta kaluar atë. Pjetri, një nga miqtë më të ngushtë të Jezusit, shkroi: Fuqia e tij hyjnore na dhuroi të gjitha gjërat që i takojnë jetës dhe perëndishmërisë, me anë të njohjes së atij që na thirri me lavdinë dhe virtytin e vet. Perëndia na dha Frymën e Shenjtë që na fuqizon, fjalën e Tij të shkruar të frymëzuar në Shkrime për mësimdhënie, qortim, korrigjim dhe privilegjin për t’iu afruar fronit të hirit të Zotit me besim, kështu që që të kemi mëshirë dhe të gjejmë hir për të na ndihmuar në kohën tonë të nevojës.

     5.Vuajtja juaj do të mbulohet nga lavdia që do të zbulohet

Tek Romakët 8:18, fjala e Zotit thotë: Unë konsideroj se vuajtjet tona të tanishme nuk ia vlen të krahasohen me lavdinë që do të zbulohet tek ne. Pali duroi torturat dhe burgosjet për besimin e tij. Megjithatë, ai vazhdoi t’i bindej Zotit, duke i besuar atij për të ardhmen.

     6. Ti ke burimin më të fuqishëm në dispozicion: Lutjen

Ankthi sulmon mendjet tona, por tek Filipianët 4: 6-7, fjala e Zotit thotë: Mos u shqetësoni për asgjë, por në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjërimesh, me falënderim. Dhe paqja e Perëndisë, që ia tejkalon çdo zgjuarësie, do të ruajë zemrat tuaja dhe mendjet tuaja në Krishtin Jezus. Kthejini shqetësimet tuaja në lutje, duke ditur se Zoti përgjigjet me atë që është më e mira. Lërini rezultatet në duart e Tij dhe Ai do të sigurojë paqe për ty.

      7.Ne Ecim me Besim jo me Shikim

Ne nuk mund të ecim me besim dhe shqetësim njëkohësisht. Shqetësimi dëshiron të shohë. Besimi i beson së padukshmes.

      8.Ti kurrë nuk je vetëm

Dhimbja, telashet dhe trishtimi janë pjesë e jetës në këtë botë të rënë. Por në Psalmin 23, mbreti David shkroi: Edhe pse ec nëpër luginën më të errët, nuk do të kem frikë nga asnjë e keqe, sepse ti je me mua. Jezusi premton që do të jetë me ty deri në mbarim të botës.

     9.Jezusi shkatërroi armiqtë tanë

Jezusi e mundi Satanin, armikun tonë përmes Kryqit. Tek Kolosianët 2:15, Pali shkroi: Dhe mbasi i zhveshi pushtetet dhe principatat, ua tregoi sheshit njerëzve, duke ngadhnjyer mbi ata në të.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI