Perëndia vepron për të shtypurit

“Egjiptasit i detyruan bijtë e Izraelit t’u shërbenin me ashpërsi; dhe ua nxinë jetën me një skllavëri të vrazhdë, duke i futur në punimin e argjilës dhe të tullave si dhe në çdo lloj pune në ara. I detyronin t’i bënin tërë këto punë me ashpërsi.”-Eksodi 1:13–14

Këto vargje në fillim të librit të Eksodit përshkruajnë një tablo të të shtypurve në skllavëri. Vargu 8 te kapitulli 1 i Eksodit thotë se një mbret i ri u ngrit në Egjipt dhe ky mbret nuk e njihte Jozefin. Ai ishte kundër popullit të Izraelit, kundër popullit të Jakobit, atit të Jozefit. Dhe si rezultat ai i skllavëroi ata dhe, siç lexuam më sipër, diçka që thuhet shumë herë në këtë kapitull, ai i bëri ata të punonin me ashpërsi. Ndërsa lexuam këto vargje, unë mendova për realitetin e të shtypurve dhe skllevërve në botën sot.

Perëndia kujdeset shumë për ata që janë të lënduar dhe të shtypur. Unë kam në mendje atë që Perëndia thotë vazhdimisht e vazhdimisht në Fjalën e Tij me qindra herë. Bibla thekson se si Perëndia vepron në emër të të shtypurve. Te Psalmi 9, vargu 9, na thuhet se Zoti është një strehim i papushtueshëm për të shtypurit. Te Psalmi 10, vargu 18 na thuhet se Zoti i jep të drejtë jetimit dhe të pikëlluarit. Te Psalmi 103, vargu 6, na thuhet se Zoti vepron me drejtësi dhe mbron çështjen e të shtypurve. Prandaj Zoti i thotë popullit të Tij te Isaia 1, vargu 17: Mësoni të bëni të mirën, kërkoni drejtësinë, ndihmoni të shtypurin. Ky është lajmi i mirë i Biblës për të gjithë ata që janë të shtypur. Zoti është një fortesë për ju. Zoti bën drejtësinë për ju. Zoti vepron me drejtësi për të gjithë ata që janë të shtypur. Dhe Ai e thërret popullin e Tij që të bëjë të mirën, të kërkojë drejtësinë dhe të mbrojë çështjen e të shtypurve. Ndaj, ndërsa lutemi, sipas Eksodit, kapitulli 1, unë dua që ky pasazh të gjejë zbatim në jetët tona. Kjo gjen zbatim edhe në jetën time personale me Zotin. Unë kam një udhëzues për lutjen që e përdor çdo javë dhe lutem për gjëra të ndryshme në ditë të ndryshme gjatë javës. Në një nga ditët përpiqem të kaloj një kohë duke u lutur për të shtypurit, specifikisht për motrat dhe vëllezërit e përndjekur për Krishtin, për familjen tonë frymërore në botë që është e shtypur për shkak të besimit. Ndaj sot dua që të lutemi sipas këtij pasazhi.

Perëndi, ne të lavdërojmë si Zotin që është një strehë e papushtueshme për të shtypurit, si Zotin që bën drejtësinë për jetimin dhe të shtypurin, si Zotin që vepron me drejtësi për të gjithë ata që janë të shtypur. Ne të lavdërojmë për dashurinë, kujdesin dhe sigurimin Tënd. Ne të lavdërojmë për Zotin Jezus dhe për të gjithë fuqinë Tënde. Në vend që ta përdorësh fuqinë Tënde për të shtypur krijimin dhe popullin Tënd, Ti erdhe për të shërbyer, për ta përulur Veten, madje deri në vdekje në krye për mëkatet tona. Ti ke ardhur për të ngritur lart ata që janë të shtypur. Ndaj ne të lavdërojmë për dashurinë dhe përulësinë Tënde. Zoti Jezus, ne lutemi që të na ndihmosh si popullin Tënd, si ndjekës të Jezusit, që të jemi një reflektim i karakterit Tënd, Jezus, për të bërë të mirën, për të kërkuar drejtësinë dhe për të mbrojtur çështjen e të shtypurit.

Perëndi, tani ne lutemi për të gjithë ata që janë të shtypur në mënyra të ndryshme. Ne lutemi për të gjithë ata që janë skllevër. Perëndi, lutemi për ata që janë të trafikuar. Lutemi që Ti t’i japësh fund shtypjes së tyre, skllavërisë së tyre. Perëndi, ne lutemi që të bësh drejtësi për ta. Lutemi që t’i japësh fund shtypjes në këtë botë të rënë, të ligë dhe mëkatare. Ne presim me padurim qiellin e ri dhe tokën e re ku nuk do të ketë më shtypje, skllavëri dhe ashpërsi për njerëzit. Presim me padurim realizimin e Fjalëve të Tua te Isaia për të bërë të mirën, për të kërkuar drejtësinë, për të mbrojtur çështjen e të shtypurit dhe për të shpallur ungjillin.

Perëndi, ne lutemi gjithashtu për motrat dhe vëllezërit tanë në Krishtin që janë të shtypur dhe të përndjekur, që janë në skllavëri aktualisht në vende si Korea e Veriut dhe në vende të tjera të botë. Ata janë të burgosur ose në kampe pune për shkak të besimit tek Ti. Perëndi, ne lutemi për të tjerët që janë të burgosur dhe në kampe pune edhe për arsye të tjera. Lutemi që Ti t’i japësh fund shtypjes. Lutemi që të na ndihmosh të veprojmë në emër të atyre që janë të shtypur në mënyra të ndryshme. Na ndihmo të jemi besnikë dhe të reflektojmë karakterin Tënd, të lutemi vazhdimisht për të shtypurit dhe të veprojmë në emër të tyre. Perëndi, ne të lavdërojmë për atë që Ti thua te Libri i Eksodit, në përgjigje të shtypjes, për të bërë të lirë popullin Tënd. Perëndi, e gjithë lavdia i takon emrit Tënd sepse Ti je Ai që bën drejtësinë për të gjithë ata që janë të shtypur. Ne lutemi në emrin e Jezusit. Amen.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI