Numëroni bekimet tuaja dhe jo problemet

Si të krishterë, ka ditë kur nuk ndiejmë se jemi veçanërisht të bekuar. Por ne jemi – dhe më shumë nga sa mund ta imagjinojmë! Në Ungjillin e Gjonit, ne lexojmë, “Nga plotësia e tij të gjithë kemi marrë hir mbi hir (1:16). Sidoqoftë, duket se e  kemi shumë më të lehtë të numërojmë problemet sesa bekimet tona.

Ndoshta mund të mësojmë për t’u përqendruar në bekimet tona nga Pjetri. Tek 1 Pjetri, ai shkruan:

Falënderimi i qoftë Zotit dhe Atit të Zotit tonë Jezu Krisht! Me mëshirën e tij të madhe, ai na ka dhënë një lindje të re në një shpresë të gjallë përmes ringjalljes së Jezu Krishtit nga të vdekurit dhe në një trashëgimi që nuk mund të zhduket, prishet ose zbehet kurrë. . . . Në të gjitha këto ju gëzoheni shumë, megjithëse tani për pak kohë mund t’ju duhet të pësoni pikëllim në të gjitha llojet e sprovave. (1 Pjetrit 1: 3-4, 6)

Kudo që të jeni dhe me çfarëdo që jeni duke u përballuar mund të gëzoheni për shkak të bekimeve tuaja dhe të jeni një bekim për të tjerët.  Zoti ju ka vendosur në situatën tuaj dhe në jetën e të tjerëve, në mënyrë që të jeni një bekim.

Pra, në vend që të përpiqesh të heqësh dorë nga situata jote, pyete, “Zot, si mund të jem një bekim në situatën time? Si mund të jem një bekim në vendin tim të punës? Si mund të jem një bekim për fqinjët e mi? Si mund të jem një bekim për bashkëshortin dhe familjen time? ”

Nëse me të vërtetë po numërojmë bekimet tona, atëherë do të jemi shpirtërisht të gatshëm. Ne do të jetojmë jetë të shenjta dhe do t’i bindemi Zotit.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI