Frytet e frymës!

Dhuratat shpirtërore nuk janë të njëjta me talentet natyrore. Çdo qenie njerëzore – e krishterë dhe jo e krishterë – është krijuar në shëmbëlltyrën e vetë Zotit, dhe për shkak të krijimit në shëmbëlltyrën e vetë Zotit, ne kemi lindur me talente natyrore. Por dhuratat e Shpirtit të Shenjtë, të tilla si profetizimi, shërbimi, mësimi, inkurajimi, dhënia, mëshira, mençuria, besimi, shërimi dhe të tjera që janë renditur në Romakëve 12: 6-8 dhe 1 Korintasve 12: 4-11, 28 , janë të ndryshëm nga talentet natyrore me të cilat kemi lindur.

Talentet frymëzojnë dhe argëtojnë, por dhuratat shpirtërore ndërtojnë trupin e Krishtit. Diçka e mbinatyrshme ndodh kur ushtrohet një dhuratë shpirtërore që thjesht nuk mund të ndodhë kur ushtrohet një talent.

Eshtë e qartë, dhuratat shpirtërore janë të fuqishme për ndërtimin e Mbretërisë së Perëndisë. Por ata mund të humbasin efektivitetin e tyre nëse neglizhojmë të rritemi në frytin e Shpirtit. Tek Galatasve 5: 22-23, Pali e identifikon këtë fryt si “dashuri, gëzim, paqe, durim, mirësi, mirësi, besnikëri, butësi dhe vetëkontroll“. Jo të gjitha dhuratat shpirtërore u jepen të gjithë besimtarëve, por fryti i Shpirtit duhet të jetë i dukshëm tek të gjithë ata që qëndrojnë në Krishtin. Dhuratat e Shpirtit përcaktojnë atë që bën një besimtar, por fryti i Shpirtit përcakton se kush është një besimtar.

Dashuria është fryti i parë dhe më kryesorja e qëndrimit në Krisht. Pa dashuri, dhuratat tona janë të pakuptimta. Pavarësisht nga dhuratat tona, qëllimi ynë duhet të jetë për të nderuar Zotin dhe për të dashur të tjerët.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI