Një ide për darkë – Fokusohu tek Familja

Një ide për darkë është fantastike nëse je aq i bekuar sa të kesh një familje të madhe që jeton aty afër.

Në dekadat e kaluara, darkat e mëdha të së dielës me kushërinjtë ishin tradita shumë të përhapura. Gjyshja në kuzhinë, duke përgatitur ushqimin; fëmijët duke luajtur me kushërinjtë e tyre në oborr; xhaxhallarët të mbledhur derisa festa e këndshme të ishte gati në tavolinë.

Një ide për darkë – Mbledhjet familjare

Ndërsa kohët kanë ndryshuar, të mbledhurit e familjes ka akoma vlerë. Fëmijët përfitojnë nga dashuria që u tregohet dhe afrohen me kushërinjtë. Në ditët e sotme që ecin shpejt, është tepër kritike  të japim si model për fëmijët të mbledhurit e familjes.

Një ide për darkë është fantastike nëse je aq i bekuar sa të kesh një familje të madhe që jeton aty afër. Për t’ia filluar, merr në konsideratë trashëgiminë tënde. Përgatit receta familjare që i përgatisje dikur, pse jo dhe të tanishme, dhe lejo fëmijët të të ndihmojnë. Fëmijët e tu mund të rriten duke vlerësuar gjellët tradicionale familjare dhe kohën që kaloni së bashku. Ose nëse zgjidhni që secili nga pjesëtarët e familjes të sjellë një gatim, kërko që të sjellin edhe recetën. Grumbulloji këto receta dhe paraqitua gjithë të ftuarve të tu duke i postuar në Facebook.

Një traditë e re

Darkat e mëdha familjare po ashtu mund tu japin fëmijëve mundësinë që të nderojnë dhe t’u shërbejnë më të moshuarve. Nëse dëshiron që të fillosh tradita të reja, lejo brezin e ri të planifikojë. Lejoje të gatuajnë (duke i ndihmuar) dhe të shërbejnë një vakt për pjesën tjetër të fisit. Nëse nuk ia dalin të gjejnë menynë, krijo një temë për darkën – festa Meksikane, gostia Italiane, darka e viteve ’50 e kështu me radhë.

Të mblidhesh së bashku me familjen tënde të madhe për një darkë mund të të sigurojë një mundësi që të ndash dashurinë e Perëndisë me ata kushërinj që mund të mos e njohin Atë. Me disa kushërinj, do të kesh kënaqësinë që të flasësh për hirin, të falënderosh Atin jo vetëm për ushqimin por gjithashtu për lidhjet ndërbreznore. Me të tjerët, mund të ndash dashurinë e Perëndisë përmes ndjeshmërisë tënde dhe shërbimit ndaj tyre gjatë darkave. Duke u mbledhur rregullisht së bashku me familjen e madhe për darka të së Dielës, krijon një rast për lidhje, për të ndihmuar fëmijët të mësojnë më shumë rreth trashëgimisë së tyre dhe u jep fëmijëve të tu mundësitë të njohin familjen e tyre të madhe.

Nga KAREN EHMAN

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI