Lexo:2 Pjetëri 1:16-21

“Oh, Anisa a e mban mend librin që mësuese Eglantina na lexoi në klasën tonë disa javë më parë—atë për elefantin portokalli?” – klithi Keti.

Anisa tundi kokën dhe tha:. “Sigurisht, ai ishte një libër vërtetë argëtues!”

Teksa  kërcente  lartë e poshtë , ajo pyeti e  entuziazmuar: “Mirë, gjeje se kush do të vijë në shtëpinë  time për darkë sot?”

Anisa pyeti. “Duhet të jetë . . .elefanti portokalli?”

Keti qeshi dhe tha: “Pothuajse! Por jo. Ajo është  Marta Maria-gruaja që e  shkroi librin! Nëna ime e njihte atë në kolegj, por ajo nuk ishte e martuar atëherë, kështu që mbiemri i saj ishte ndryshe. Nëna nuk e kuptoi që ajo ishte Marta që shkroi librin deri sa  . . .”

 Anisa e ndërpreu: Prit një minutë.  Ti do të thuash, se  autorja e “ Elefantit portokalli” do të vijë në shtëpinë tënde? Pra, nëna jote e njeh atë?”

 Keti tha “Po,  dhe nëna ime  tha, se mund të vish dhe ta takosh ndërsa ajo do të qëndrojë këtu! Ajo tha se mund të vish për darkë nëse dëshiron.”

Anisa pyeti: “Vërtetë? Uau! Unë duhet të pyes nënën, por jam e sigurt që do të thotë, që mund të vij.”

Pas shkollës Anisa shpejtoi  për në shtëpi , për të pyetur nëse mund të shkonte te shtëpia e Ketit për darkë. Anisa tha ndërsa i tregonte nënës për ftesën se: “Teta Maria dhe nëna e Ketit ishin shoqe në kolegj. A nuk është kjo fantastike? Unë uroj që të njihja një autore gjithashtu.”

 Nëna buzëqeshi dhe tha: “Anisa ti njeh—një që është edhe më i rëndësishëm se teta Maria. Ne kemi disa kopje të librit të Tij—në fakt, ti ke një tëndin.”

Anisa nuk mund ta besonte atë. Ajo pyeti e befasuar: “Unë kam? Çfarë libri? Unë jam e sigurt se nuk njoh autorin e ndonjë prej librave të mi.” Nëna i tha asaj me një buzëqeshje “Sigurisht që ke. Ti ke një Bibël dhe Perëndia është autor i Biblës. Ti e njeh atë apo jo?”

Anisa qeshi. “Unë s’do të kisha menduar kurrë për këtë, por është e vërtetë apo jo?” Ajo buzëqeshi. “Unë jam e sigurt se as Keti nuk ka menduar për atë,  ajo do befasohet kur unë t’i tregoj asaj se unë njoh një autor gjithashtu—një shumë të famshëm!”

A njihni ndonjë autor? Në qoftë se njeh Jezusin si shpëtimtarin tënd, atëherë po, njeh. Përmes Frymës së Shenjtë, Perëndia i tregoi njerëzve (si Mosiut, Palit dhe Gjonit) se çfarë të shkruajnë në Bibël. Ai është Perëndia, jo ndonjë person. Ai  është autori i vërtetë i Biblës. Dhe Perëndia e shkroi atë veçanërisht për ty. A e lexon ti atë? A i kushton vëmendje se çfarë thotë Bibla? Herën tjetër që lexon Biblën, mendo për atë , si mesazh prej Perëndisë, i cili të tregon ty diçka që Ai do,  që ti të dish.

Perëndia është autor i Biblës!

 

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI