Fryma e Shenjtë është Perëndi

Lexo:Veprat e Apostujve 5:3-4 

Poli, zbardhi dhëmbët ndërsa mori tubin, dhe filloi të ujiste kopshtin. Ai tha me besim: “ Kjo do t’i ndihmoj farat që të mbijnë.”

 Elisa thirri:“Po. Mezi po pres derisa bimët të bëhen të mëdha dhe ne mund të hamë nga gjërat që mbollëm. Vitin e kaluar ne kishim rrepat, karotat dhe fasulet më të mira në gjithë lagjen. Ishte argëtuese të shikoje gjithçka teksa rritej.” Gjyshi pyeti: “A e mbani mend se për çfarë kanë nevojë farat, përveç ujit?”

Elisa u përgjigj: “Hmm . . . diellin? Bimët në kopsht,  rriten  në verë kur dielli shkëlqen shumë.”

Gjyshi tha: “Po, por as dielli vetë dhe as rrezet e diellit, nuk mund të prekin në fakt farat kur ato janë të groposura në tokë.

Poli pyeti: “Kështu që nuk ka rëndësi nëse dielli shkëlqen, nëse ato më së pari nuk dalin, nuk rriten.”

Elisa murmuriti “Sigurisht  që ato do të dalin . Dielli punon për të ngrohur tokën për farat kur ato janë akoma poshtë tokës. Ato kanë nevojë për këtë gjë, në mënyrë që të shpërthejnë.”

Gjyshi tundi kokën dhe tha: “Mirë. Ngrohja e diellit është e fuqishme. Ajo i ndihmon bimët gjatë sezonit të rritjes së tyre—madje dhe përpara  se ato të dalin  nga toka. Ajo fuqi është shumë ndryshe nga dielli dhe rrezet e diellit— por akoma është një me ato. Dhe kur ne flasim rreth saj, ne thjesht e quajmë diell  sepse . . . epo, ai është akoma diell.”

“Uau, kjo është vërtetë e vështirë që të kuptohet tha Poli, por tani ti do të thuash se Fryma e Shenjtë është si ngrohja ose fuqia e diellit, apo jo?”

Gjyshi nënqeshi dhe tha: “Ti po e kupton. Fryma e Shenjtë është një me Perëndinë atë dhe Perëndinë Bir.

Ai qetësisht punon në zemrat tona, pa u parë dhe shpesh pa u vënë re, por ai është shumë i vërtetë dhe i rëndësishëm.”

Elisa pyeti: “ A punon ai vetëm në jetët e të krishterëve?”

Gjyshi tha: “Epo, Ai gjithashtu punon në jetët e njerëzve të pa shpëtuar për t’ju treguar atyre që janë mëkatar dhe kanë nevojë për Jezusin. Dhe për ne, si për të gjithë të krishterët, Perëndia është mësuesi ynë.  Ai na jep ne fuqi që të jetojmë për Perëndinë.”

Poli pyeti duke kthyer në anën tjetër tubin e ujit : “Pa Atë ne nuk mund ta realizojmë këtë apo jo?

Ai  zbardhi dhëmbët. “Faleminderit gjysh. Ti  na shpjegon gjithmonë kaq mirë dhe na ndihmon shumë që të kuptojmë  biblën.

A ke njohuri mjaftueshëm për personin e tretë të Trinitetit—Frymën e Shenjtë? Në qoftë se ti nuk je një i krishterë, Ai është duke të nxitur që të vish te Jezusi. Në qoftë se tashmë e njeh Jezusin, Fryma e Shenjtë jeton në ty dhe të ndihmon të kuptosh të vërteta shpirtërore. Ai të bind për mëkat  kur ti  humbet apo rrëshqet, nga rruga që Perëndia do që të marrësh. Ai të ngushëllon dhe të  inkurajon kur problemet vijnë. Fryma e Shenjtë është Perëndi dhe është e mrekullueshme të dish se Ai është gjithmonë me ty.

Perëndia është i mrekullueshëm!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI