Nga radio në mision, 40 vjet shërbesë e Shijoje Jetën me Joyce Meyer

Joyce Meyer është zemra e kësaj shërbese, por kush janë disa nga njerëzit pas skene që  ndihmojnë për ta bërë të mundur mbarëvajtjen e saj. Lexoni pjesën e tretë të kësaj interviste me Dave dhe Joyce Meyer.

Joyce: Është e vërtetë që emri im është në këtë shërbesë, por nuk mund ta realizosh vetëm të gjithë këtë punë. Dy djemtë tanë, Davidi dhe Danieli,  merren me stafin  përgjatë gjithë ditës.  Gjithashtu të dy  bashkëshortët e vajzave tona punojnë këtu dhe bëjnë një punë fenomenale. Ne kemi rreth 650 punonjës në të gjithë botën dhe kemi zyra në të paktën 9 vende të ndryshme dhe këta njerëz janë pjesë e kësaj shërbese.

Duhen përmendur edhe  partnerët e kësaj shërbese,  të cilët na mbështesin financiarisht dhe secili prej tyre është shumë i rëndësishëm pavarësisht sesa  mund të japin.  Ne kemi nevojë për ta dhe ne jemi të gjithë partnerë që punojmë bashkë për të realizuar gjithçka që bëjmë.

Dave: Pa këta partnerë, kjo do të ishte një shërbesë shumë e vogël dhe nuk do të shkonte shumë larg.  Pa këta njerëz, ne do të mund të bënim vetëm 15 përqind  të të gjithë punës që po bëjmë sot.

 

Një ndër pjesët thelbësore të shërbesës suaj është që të arrini  tek njerëzit përmes misioneve. Si nisi kjo gjë?

Joyce:  Përpara 30 vjetësh, unë kisha një dëshirë për të ndihmuar njerëzit që gjithmonë rritej. Ndaj ne vendosëm që të  hiqnim para mënjanë  për të ndihmuar të varfrit. Ne filluam këtu në St. Louis, duke ndihmuar në një shërbesë brenda qytetit dhe duke kontribuar në shërbesa të tjera.

Tani ne jemi të përfshirë në programe për të siguruar ushqim njerëzve që janë në nevojë,  për të siguruar puse me ujë të freskët dhe të pastër për ta, misione mjekësore dhe shumë  gjëra të tjera që bëhen në rreth 150 vende. Është vërtetë shumë e rëndësishme për mua që të kem mundësi të ndihmoj njerëzit.  Ti i ndihmon njerëzit me fjalën, por  është gjithashtu e nevojshme që t’i ndihmosh ata në një mënyrë praktike.

Njerëzit tërhiqen shumë pas natyrshmërisë tuaj. Si arrini që t’i mbani  gjërat kaq të balancuara dhe të vërteta? Duket se ju kaloni shumë mirë.

Dave: Po, është e vërtetë! Është shumë e rëndësishme që shijosh çdo pjesë të jetës tënde- jo vetëm shërbesën, apo pjesën e punës.  Dhe është veçanërisht  e rëndësishme që t’i gëzohesh partneres tënde nëse je i martuar dhe ta lejosh atë që të jetë vetvetja.

Joyce: U them njerëzve gjatë gjithë kohës: Nuk e di se çfarë do të isha e aftë që t’u mësoja nëse nuk do të isha martuar me Dejvin,  sepse ai më jep mundësinë që ta marr shembull për  çdo mesazh që kam predikuar!  Por unë dhe Dejvi kalojmë shumë mirë me njëri-tjetrin. Dhe unë e di se kjo është shumë e rëndësishme  në mënyrë që të mbajmë mend se nga kemi ardhur dhe se është Zoti që po e bën të gjithë këtë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI