MEDITONI

BBrF5NB” Edhe sikur vëtëm 5 deri në 10 minuta çdo ditë të rrini ulur në qetësi, të marrni frymë thellë , dhe të  qartësoni mendjen tuaj,  mund të ndihmojë në lehtësimin e ankthit dhe stresit , ” thotë Dr Johnson.  Një studim në Journal of Personality dhe Psikologjia Sociale gjeti se pjesëmarrësit të cilët meditonin çdo ditë,  përjetonin emocione shumë pozitive me kalimin e kohës. Largojeni  telefonin tuaj dhe merrni  një pushim të vogël nga ankesat që në fund të fundit nuk vlejnë për asgjë . Kjo do t’ju ndihmojë të rifreskoheni dhe madje mund t’ju  çojë në një këndvështrim të ri , pozitiv .

BBrFcGjSHKRUAJE

” Mbani një ditar . Kur ju i shkruani problemet në letër , ata mund të duken të vogla,” tha Robin Koëalski, autori kryesor i studimit të sjelljeve njerëzore në momente të trishtuara. Pasi të keni të gjitha provat me shkrim përpara  jush , ju mund të gjeni çështje për të cilat jeni ankuar por që në fakt nuk janë aq  keq sa keni menduar .
VEPRO
BBrF5NE” Bëni një plan dhe të filloni të ndërmerrni  hapa të vegjël drejt një zgjidhje , ” rekomandon Dr. Johnson . Për shembull , në vend të jeni duke u ankuar se nuk ka zgjidhje për problemin tuaj, mendoni të gjitha mënyrat që  të dilni me një plan konkret për mënyrën se si ju do ta zgjidhni atë . Bëni një listë të njerzve që mendoni se mund tju ndihmojnë për atë problem. Pastaj sfidoje veten për të kontaktuar një ose dy persona . Në vend që të ankoheni , ju duhet të jeni proaktive dhe të përpiqeni për të ndryshuar gjëndjen që është shqetësuese për ju .

BBrF3MbPËRCAKTO GJERAT QË JANË JASHTË KONTROLLIT TUAJ

” Nëse ka diçka që ju mund të bëni për të rregulluar një situatë që është tronditëse për ju , bëjë atë . Në qoftë se kjo është përtej fuqisë tuaj për të ndryshuar diçka , nuk do të ankohen në lidhje me të , vetëm lereni të shkojë , ” këshillon Shape.com .

SHIKO PËR GJËRA POZITIVE

BBrERt4Samantha Berkule Johnson sugjeron të mendoni se çfarë mund të jetë pozitive ose me humor për gjendjen në të cilën po kaloni. Supozojmë se keni mbetur të bllokuar  në trafik . ( Pyesni veten, kur do lëviz tani me gjithë këto makina ? ) Në vend të kësaj, pse të mos shihni anën pozitive, që në këtë mënyrë ju keni disa kohë shtesë për të dëgjuar programin tënd të preferuar në radio . Ose ju ndodh që të mërziteni sepse shiu ua shkatërroi planet tuaja për  fundjavën ? Mendoni që edhe kjo e ka një të mirë, për ju që keni oborr, kjo do të thotë që nuk keni pse ta ujisni të nesërmen kopshtin. ” Pyesni veten si mund ta ktheni situatën tuaj në situatë gallatë apo të dobishme , të paktën tani për tani .

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI