Ndriço Dritën

Lajmi i mirë i shpëtimit mund të sjellë dritë në errësirën e jetës së një personi.2 Korintasve 4:1-6

Mendoni pak për dritën dhe errësirën dhe mënyrën se si ndikojnë në aftësinë tuaj për të parë. Në errësirë, nuk kemi asnjë ndjesi drejtimi apo guxim për të ecur përpara, por në dritë, gjithçka duket qartë. Në një kuptim shumë real, kjo perspektivë është e vërtetë edhe në sferën shpirtërore. Ata që banojnë në errësirën shpirtërore nuk mund t’i perceptojnë realitetet rreth Perëndisë.

Por lavdi Zotit që Ai  ka fuqinë të na ndihmojë të dallojmë të vërtetën. “Dhe Jezusi u foli atyre përsëri duke thënë: “Unë jam drita e botës; kush më ndjek nuk do të ecë në errësirë, por do të ketë dritën e jetës“. (Gjoni 8:12). Kjo është arsyeja pse shprehja “drita e ungjillit të lavdisë së Krishtit” është shëmbëllimi i përsosur i mesazhit të shpëtimit (2 Kor. 4:4). Është lajmi i mirë që mund ta transferojë dikë nga errësira shpirtërore në dritë (Kolosianëve 1:13).

Ata që i kanë besuar Jezusit si Shpëtimtar janë tashmë “fëmijë të dritës” (Efesianëve 5:8). Perëndia e thërret secilin prej nesh që ta çojmë ungjillin kudo ku errësira mbretëron. Është e rëndësishme që stili ynë i jetesës të jetë i ndryshëm nga errësira që na rrethon. Në jetën tuaj  të përditshme, a jeni bartës i dritës që tregon rrugën drejt Krishtit?

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI