Ndikimi i fjalëve…

A ke ndaluar ndonjëherë të vlerësosh ndikimin e mënyrës tënde të komunikimit? Një fjalë e kujdesshme, inkurajuese, një koment i bërë prerazi, një vështrim i dhembshur  ose një koment i pakujdesshëm, një vërejtje e pasjellshme… çfarë u komunikojnë këto në të vërtetë atyre që janë më afër teje?

Fjalët e tua kanë potencialin për t’i dhënë jetë, ose vdekje zemrës së tjetrit. Fjalët e tua, bashkë me qëndrimet e nënkuptuara, do t’i ndërtojnë të tjerët, ose do t’i rrënojnë, do t’i forcojnë në Zotin, ose do t’ua dobësojnë besimin.

Vdekja dhe jeta janë nën pushtetin e gjuhës; ata që e duan do të hanë frytet e saj. (Fjalët e Urta 18:21)

Udhëzime për komunikimin e frytshëm

Komunikimi i mirë në marrëdhënie ka këto tre karakteristika bazë.

 1. Ngrohtësi — përcjellja e pranimit dhe e mirësjelljes
 2. Vërtetësi – të mos kesh asnjë plan të fshehtë
 3. Njëjtësim – vendosja e vetes në rrethanat e tjetrit

Asnjë fjalë e keqe le të mos dalë nga goja juaj, por ajo që është e mirë për ndërtimin, sipas nevojës, që t`u japë hir atyre që dëgjojnë.(Efesianëve 4:29)

“Dhjetë Urdhërimet” e komunikimit të Perëndishëm

 1. Fjalët e tua duhet të jenë sinqerta. (Fjalët e Urta 12:22)
 2. Fjalët e tua duhet të jenë të kënaqshme për Perëndinë. (Psalmi 19:14)
 3. Fjalët e tua duhet të japin jetë. (Fjalët e Urta 18:21)
 4. Fjalët e tua duhet të jenë inkurajuese. (1 Thesalonikasve 5:11)
 5. Fjalët e tua duhet të jenë të hirshme. (Predikuesit 10:12)
 6. Fjalët e tua duhet të jenë të urta. (Fjalët e Urta 10:13)
 7. Fjalët e tua duhet të jenë të pakta. (Fjalët e Urta 10:19)
 8. Fjalët e tua duhet të jenë në kohën e duhur. (Fjalët e Urta 15:23)
 9. Fjalët e tua duhet jenë investim. (Fjalët e Urta 12:14)
 10. Fjalët e tua duhet të jenë të dashura. (1 Korintasve 13:1)
Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI