Mos ki frikë- numëro yjet!

Abrahami, me ushtrinë e tij të vogël prej 318 burrash të stërvitur nga shtëpia e tij, sapo kishte mundur katër mbretërit e udhëhequr nga Kedorlaomeri dhe ushtritë e tyre— të cilat kishin shpartalluar pesë mbretër vendas, dhe kishin plaçkitur gjithë  pasuritë e Sodomës dhe Gomorrës dhe madje kishin marrë edhe pengje, duke përfshirë edhe ato të Abrahamit,  nipin e tij Lotin.  Nga korrja e fitores, Abrahami shpëtoi Lotin dhe të tjerët, dhe rimori gjithçka që kishin marrë pushtuesit. Zoti ishte në anën e tij dhe ishte vërtet një fitore e jashtëzakonshme. Në moshën 85-vjeçare, Abrahami kishte bërë atë që pesë mbretër vendas dhe forcat e tyre nuk mundën.

Lexoni Zanafilla 15:1. Mbreti i Sodomës, një nga mbretërit që sapo i ishte kthyer pasuria nga fitorja e Abrahamit, ishte jashtëzakonisht mirënjohës. Ai i tha Abrahamit: ” Nëm personat dhe merr për vete pasuritë.” (Zanafilla 14:21). Por Abrahami, megjithëse mund ta kishte justifikuar pranimin e një dhurate të tillë monumentale, e dinte se do të ishte Perëndia që do ta bekonte atë dhe jo ndonjë mbret tokësor. Dhe kështu, me besim, ai refuzoi me dashamirësi ofertën bujare (v. 22-24).

Pikërisht atëherë frika hyri në zemrën e Abrahamit. Dhe Satani u përpoq të përfitonte. Ai është gjithmonë në kërkim të mundësive për të na larguar nga Perëndia dhe të na çojë drejt çdo gjëje tjetër. Një nga rastet kur jemi vërtet të prekshëm ndaj mëkatit është momenti pas një valë fitoreje dhe suksesi. Pse? Jo vetëm që jemi të ngazëllyer dhe të befasuar, por edhe të mbushur me një përzierje krenarie dhe frike – dhe djalli e di këtë.

Kjo është arsyeja pse Perëndia, i cili e dinte se çfarë po ndodhte brenda shërbëtorit të Tij, i tha: “Mos ki frikë” (Zanafilla 15:1). Abrahami sapo erdhi nga korrja e një fitoreje të madhe dhe ishte gati të zhytej në depresion kur dora e hirshme e Perëndisë e kapi në mes të vjeshtës. Perëndia i di nevojat tona përpara se ne të përballemi me ato dhe Ai u shërben bijëve të Tij në përputhje me rrethanat.

Perëndia i tha Abrahamit: “Unë jam mburoja jote” (Zanafilla 15:1). Në Lindjen e Afërt të lashtë, njerëzit ishin të shkurtër dhe mburojat ishin të mëdha, kështu që ata ofronin mbrojtje të plotë. Perëndia po thoshte: “Abraham, të kam mbuluar plotësisht”. Zoti do të bëjë të njëjtën gjë për ju dhe mua sot. Por ashtu si Abrahami, edhe ne duhet t’i besojmë Atij plotësisht.

Lutje: Zot, faleminderit për shembullin e besnikërisë Tënde që gjendet në marrëdhënien tënde me Abrahamin. Më ndihmo të besoj tek Ti dhe të kujtoj se Ti je mburoja ime dhe kështjella ime ashtu siç ishe për Abrahamin. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

” Dhe ai i besoi Zotit, që ia vuri në llogari të drejtësisë.” (Zanafilla 15:6).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Dr Michael Youssef

është themeluesi dhe presidenti i ‘Leading The Way with Dr. Michael Youssef’, një shërbesë mbarë botërore që drejton ata që jetojnë në errësirë shpirtërore të zbulojnë dritën e Krishtit përmes medias dhe shërbesës në terren. Programet e tij të përjavshme televizive dhe programet e përditshme radiofonike transmetohen më shumë se 4000 herë në javë në 24 gjuhë në më shumë se 190 shtete. Ai është themeluesi i kishës së apostujve në Atlanta, Giorgia.

Dr. Youssef lindi në Egjipt, jetoi në Liban dhe Australi përpara se të vendosej në SHBA, në vitin 1984. Ai është autori i 30 librave, përfshirë dhe më të fundit, Zot më thuaj se çfarë të bëj. Ai dhe bashkëshortja e tij banojnë në Atlanta dhe kanë katër fëmijë të rritur.


Free!

REGJISTROHUNI