Mos E Harro Premtimin E Perëndisë

Dhe kështu Abrahami, duke pritur me durim, e arriti premtimin. (HEBRENJVE 6:15)

Perëndia i premtoi Abrahamit trashëgimtar, por atij iu desh të priste shumë më shumë nga sa mund të imagjinonte. Vargu për sot thotë se Abrahami “priti me durim.” Gjatë kësaj kohe, jam e sigurt se iu desh t’i kujtonte vetes herë pas here premtimin fillestar të Perëndisë. Periudhat e gjata të pritjes mund të na bëjnë të dyshojmë nëse vërtet kemi dëgjuar prej Perëndisë. Ndoshta po pret diçka dhe ke nevojë që t’i kujtosh vetes se çfarë të ka vendosur në zemër Perëndia në krye të herës.

Dyshimi dhe mosbesimi e sulmuan Abrahamin dhe kur kjo ndodhi, ai falënderoi dhe lavdëroi. Kur Satani sulmon, nuk duhet të qëndrojmë pasivë, pa vepruar. Duhet ta luftojmë atë dhe gënjeshtrat e tij duke i kujtuar Fjalën e Perëndisë dhe premtimet që na ka bërë Ai. Thuaji me zë të lartë, medito për to dhe shkruaji. Kur Habakuku po priste Perëndinë, Perëndia e udhëzoi t’i shkruante vizionet qartë mbi rrasa, që çdokush që do të kalonte aty, të mund t’i lexonte (shiko Habakuku 2:2). Ndoshta në Dhiatën e Vjetër, ky ishte një version afishimi!

Lufto luftën e mirë të besimit, rrok jetën e përjetshme. Pavarësisht se si mund të ndihesh tani, mos u dorëzo sepse Perëndia është besnik, dhe ashtu si e përmbushi në kohën e caktuar premtimin që i bëri Abrahamit, Ai po ashtu do ta mbajë fjalën që të ka dhënë ty.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Kur flet me miqtë, mos fol me tepri për mënyrën se si ndihesh; tregoju atë që thotë Fjala e Perëndisë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI