Mjerim i shndërruar në mision!

Lexoni Lukën 24:30-35. Kur arritën në destinacionin e tyre në qytetin Emaus, dy dishepujt ftuan mikun e tyre të ri të hynte brenda dhe të hante një vakt me ta. “Dhe, siç ishte në tryezë me ta, mori bukën, e bekoi dhe, si e theu, ua ndau atyre. Atëherë atyre iu çelën sytë dhe e njohën, por ai u zhduk prej syve të tyre.” (Luka 24:30- 31).

A e kuptuat? Kur e ftuan Jezusin brenda, gjithçka ndryshoi. E njëjta gjë është e vërtetë edhe sot. Kur ju e ftoni Jezusin e ringjallur në jetën tuaj si Shpëtimtarin dhe Zotin tuaj të vetëm, Ai nuk hyn thjesht dhe ulet; por merr kontroll. Kur u fut  në këtë shtëpi, Ai nuk qëndroi si mysafir; por si mikpritës. Vini re se ishte Jezusi ai që mori bukën, falënderoi dhe e theu. Kjo është puna e të zotit të shtëpisë. Po kështu, kur Ai vjen në jetën tuaj, Ai nuk vjen si mysafir. Ai vjen si Shpëtimtari dhe Zoti juaj. Ai ju transformon. Ai sjell gëzimin e Tij në rrethanat ku e keni humbur gëzimin. Ai sjell fitoren e Tij në jetën tuaj të humbur. Ai e sjell fuqinë e Tij në vendet ku ju ndiheni të pafuqishëm. Ai do t’ju çlirojë nga çdo gjë që ju pengon të jetoni në dritën e ringjalljes së Tij fitimtare dhe tuajën që do të vijë.

Pasi këta dy dishepuj njohën Jezusin e ringjallur, frika u largua dhe morën guxim, dhimbja u kthye në gëzim,dhe dëshpërimi në shpresë. Mjerimi i tyre u shndërrua në mision. Ata u ngritën, megjithëse ishte natë, dhe u nisën për në Jeruzalem. Edhe pse ishte një rrugë shumë e rrezikshme, nuk mund të ndaleshin. Kishin një mision të rëndësishëm për të bërë. Kishin  një lajm të mirë për të dhënë. Ata e dinin se duhet t’u tregonin të tjerëve se çfarë kishte ndodhur. Sepse e kishin parë Zotin e ringjallur me sytë e tyre. Kishin ecur me Të dhe kishin folur me Të, dhe Ai u kishte shërbyer zemrave të tyre.

Kur zbuloni shpresën e vërtetë në planet dhe premtimet e Perëndisë, pikëllimi juaj do të shndërrohet në shërbesë. Lutuni që jeta juaj, që tani derisa Ai t’ju thërrasë në shtëpi, të jetë një jetë me qëllim dhe gëzim – pavarësisht se çfarë sfidash mund të vijnë.

Lutje: Atë, faleminderit për dhuratën e Birit Tënd dhe thirrjen e jashtëzakonshme për të shkuar dhe për të shpallur shpëtimin e Tij për ecurinë e Mbretërisë Tënde. Faleminderit që më transformove dhe më ke dhënë besim e kurajo me dashamirësinë Tënde. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

“Në po atë çast u ngritën dhe u kthyen në Jeruzalem, ku e gjetën të njëmbëdhjetët dhe ata që ishin mbledhur bashkë me ta.” (Luka 24:33).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI