Mësime për jetën

Ne mund të mësojmë shumë nga konkluzionet në të cilat ka arritur Mbreti Solomon, në librin Predikuesi.

Jeta është një shkollë, rritu në të. ( Shiko Predikuesi 12:9-12.) Si na mëson neve Zoti  në shkollën e Tij të jetës? Së pari, ai e bën këtë me anë të Fjalës së Tij. Libri ynë është Bibla, e mësuesi ynë është Fryma e Shenjtë.  Ka gjithmonë leksione të reja në shkollën e Zotit.  Ka gjithmonë teste  që do të vijnë, e sa herë që ne mendojmë se e kemi kaluar një provim, një tjetër po pret për ne.  Ne gjithmonë kemi mundësi për t’u rritur, për të bërë progres, e për të avancuar.

Jeta është një përgjegjësi, dilja mbanë.  ( Shiko Predikuesi 12:13-14)

Jeta është një dhuratë prej dorës së Zotit. E si  për çdo dhuratë tjetër, ka një detyrim lidhur me të- kemi detyrimin për ta vlerësuar atë, për ta dashur atë, e për të qenë mirënjohës që mund ta përdorim.  Ne kemi nevojë të kemi frikë nga Zoti me anë të një frike të Perëndishme- me një qëndrim mirënjohje,  respekti të thellë dhe adhurimi për Të.  Ky është një qëndrim dashurie  dhe respekti ndaj  fuqisë dhe madhështisë së dhënësit të kësaj dhurate.

Mund të ndjesh se ke qenë duke ecur në drejtimin e gabuar. Tani është koha për ty që të kthehesh edhe njëherë në lojën e jetës.  Fillo ta shohësh atë si një shkollë në të cilën mund të rritesh.  Nise ta shohësh atë si një përgjegjësi që duhet ta përmbushësh.  Ashtu siç himni i vjetër na  kujton, jeta ja vlen të jetohet, thjesht vetëm sepse  Jezusi jeton.

Lutje: Atë, unë pranoj se kam nevojë që të bëj disa ndryshime në jetën time. Më ndihmo që të shoh se çfarë  Ti dëshiron që të mësosh. Të falenderoj Ty për këtë jetë që më ke dhënë. Më ndihmo që ta  jetoj  atë siç duhet. Unë lutem ne emër të Jezusit. Amen.

Predikuesi, përveç se ka qenë një i urtë, i ka mësuar gjithashtu popullit dijen dhe ka peshuar, ka kërkuar dhe ka renditur një numër të madh fjalësh të urta.” (Predikuesi 12:9)

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI