E pamenduara mund të ndodhë. Jeta të thyhet, paqja të shkatërrohet. Çdo ditë, më pas, është e mbushur me frikë (Po sikur të ndodhë sërish?) dhe faj (Çfarë bëra unë për ta provokuar këtë?).

Sulmuesi yt të ka vjedhur mjaftueshëm. Mos i jep atij edhe të ardhmen. Ka ardhur koha të rimarrësh frenat e jetës.  “Edhe sikur të ecja në luginën e hijes së vdekjes, nuk do të kisha frikë nga asnjë e keqe, sepse ti je me mua.” (Psalmi 23:4)

Si mund të vazhdoj në jetë përderisa jam përdhunuar? Perëndia më duket kaq larg.

Ne të gjithë ndikohemi nga e kaluara jonë, por Perëndia nuk dëshiron që ajo të na bllokojë. Përdhunimi është mëkat, e Perëndia e urren mëkatin. Kështu, Perëndia e urren atë që të ka ndodhur. Ai e di që zemra jote është traumatizuar. Është e natyrshme që zemra jote të ndjehet si e mpirë. Perëndia nuk gjendet larg teje.

“Zoti qëndron afër atyre që e kanë zemrën të thyer dhe shpëton ata që e kanë frymën të dërmuar.” (Psalmi 34:18)

Vuajtja

Përmes lutjes, kërko që me ndihmën e mbinatyrshme të Perëndisë t’i kapërcesh pasojat negative të përdhunimit. (1 Gjonit 5:14–15)

Kupto që të krishterët nuk janë të imunizuar ndaj fatkeqësive, por janë thirrur që të vuajnë. (1 Pjetrit 2:21)

Fale fajtorin e lërja hakmarrjen Perëndisë. (Kërkoji Perëndisë për fuqinë e Krishtit, që ta kryejë këtë gjë tek ti— ti nuk mund ta kryesh dot vetë.) (Romakëve 12:19)

Fali të tjerët (pjesëtarët e familjes dhe shokët) e më së shumti veten. (Kolosianëve 3:13)

Shkëmbeje identitetin tënd të vjetër, me identitetin tënd të ri që ke tek Krishti. (Filipianëve 3:7–9)

Kujto që Zoti është bariu yt. (Psalmi 23:1–6)

Lexo dhe medito çdo ditë mbi Shkrimin si dhe dëgjo muzikë lavdërimi ndaj Perëndisë. (Isaia 26:3)

Vër re dhe inkurajo të tjerët që ke përreth, që ti e shikon se janë të lënduar.

Ndjeshmëria dhe dhembshuria jote për të tjerët, ka për të qenë një bekim për ta e një shërim për ty. (2 Korintasve 1:3–4)

Përlëvdoje Krishtin duke e lejuar shkëlqimin e Tij që të shpaloset përmes teje.(Isaia 49:1–3)

Nëse dëshironi më tepër informacion për këtë temë kontaktoni Qendrën e këshillimit “Ҫelësi Im” një shërbesë e Radio 7 në bashkëpunim me organizatën ndërkombëtare Shpresë për zemrën. Misioni i saj është “të japim një këshillim biblik që rinovon mendjet, shëron zemrat, dhe u sjell shpresë të lënduarve, si edhe të fuqizojmë të tjerë për të bërë të njëjtën gjë.

Na kontaktoni në [email protected], P.O.BOX 29 14 Tiranë

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI