Mëkati i hamendësimit

Kur Jezusi ishte përballë me Satanin në shkretëtirë, plani i Atit për shpëtim dhe autoriteti i Jezusit si Mesia, ishin nën sulm.  Pas tundimit të parë, Satani e çoi Jezusin  në pikën më të lartë të tempullit, që ishte 450 këmbë e lartë ( diku tek 137 metër)- në pikën ku Judenjtë hidhnin Mesiat e rremë, profetët e rremë dhe heretikët.—dhe e sfidoi Jezusin të hidhej, duke cituar një psalm që përmbante një premtim nga Zoti.

Përse Satani do ta sfidonte Jezusin të hidhej nga 450 këmbë lartësi? Ai ishte duke u përpjekur që Jezusi të detyronte dorën e Perëndisë Atë që të vepronte në mënyrë të tillë që ishte në kundërshtim me vullnetin e Tij.- që të merrte me mend se Perëndia Atë do ta shpëtonte. Tek Mateu 4:5-7, Satani po sugjeronte “Nëse je Biri i Perëndisë-nëse me të vërtetë e beson Atë-atëherë hidhu nga 450 këmbë lartësi. Provo që premtimi i dhënë në Shkrime do të përmbushet.” Satani po i citonte qartësisht Shkrimin Jezusit!

Djalli jo vetëm që e njeh Biblën-por ai e përdor atë. Por sa herë që e bën këtë ai gjithmonë e shtrembëron. Ai gjithmonë ndryshon kuptimin dhe e nxjerr nga konteksti në mënyrë që të na drejtojë  në rrugë të gabuar. Kështu që duhet të jemi të përgatitur.

Satani përdori një pjesë të shkëputur nga psalmi 91:11, për t’u përpjekur që  Jezusi të tundohej dhe të  shkëmbente mbinatyroren me sensacionalen, të shkëmbente aprovimin e Atit, për aprovimin e njerëzve dhe duartrokitjen e qiellit për duartrokitjen e njerëzve.

Ai e tundoi Jezusin me famën që Ai do të merrte nëse do të shpëtonte nga kjo hedhje prej137 metrash. Por ja tek është një varg që Satani e la jashtë: “Sepse ai do të urdhëroi Engjëjt e tij të të ruajnë në të gjitha rrugët e tua. ( Psalmi 91:11)  Kjo frazë e vogël ‘në të gjitha rrugët e tua’, jep kushtin për këtë premtim: Zoti premton që do të sigurojë pë rata që jetojnë nën vullnetin e Tij. Por Satani e shtrembëroi Fjalën e Zotit për ta bërë atë diçka  që nuk ishte dhe nuk është e tillë.

Si fitoi Jezusi mbi këtë tundim? “ Është shkruar”. Jezusi u mbajt sërish tek Shkrimet- duke i përdorur ato siç duhet dhe në kontekstin e duhur. Ai nuk ju dorëzua tundimit për të qenë i famshëm për asnjë çmim.  Ai nuk e vendosi Zotin në sprovë duke e vendosur Veten e Tij në një situatë që ishte jashtë vullnetit të Zotit.  Satani kërkon të na joshë, por Jezusi na tregon ne rrugën drejt fitores: kërko vullnetin e Zotit dhe bindu.

Njësoj si Jezusi, ne duhet të largohemi nga tundimi dhe jot ë qëndrojmë më tepër ty dhe të themi “ Shpresoj që nuk do më gjej gjë.”  Në atë  moment kur t’i largohesh prej tundimit e kërkon Zotin, atëherë do të marrësh fitoren.

Lutje: Atë, të falenderoj Ty për fjalën Tënde dhe për premtimet e mrekullueshme që gjenden në të.  Më ndihmo që të njoh mirë Fjalën Tënde, në mënyrë që të jem i përgatitur kur Satani të përpiqet që të më manipulojë me gjysmë të vërtetat e tij. Unë lutem në emër të Jezusit. Amen.

Jezusi i tha: “Éshtë shkruar gjithashtu: “Mos e tundo Zotin, Perëndinë tënd ( Mateu 4:7)

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI