Mbaji Dëshirat E Tua Nën Kontroll

O Zot, çdo dëshirë që kam është para teje dhe psherëtimat e mia nuk të janë fshehur. (PSALMI 38:9)

Perëndia thotë në Fjalën e Tij se nëse kënaqemi me Të, Ai do të na japë dëshirat dhe kërkesat e fshehta të zemrave tona (shih Psalmin 37:4). Më pëlqen ai plan sepse sigurisht kalova shumë vite e frustruar duke u përpjekur të merrja gjërat që doja për veten time. Në procesin e kërkimit të gjërave, ne shpesh dështojmë të ndjekim Perëndinë dhe të kënaqemi duke e njohur Atë. Shumë vite më parë, e lashë këtë të ndodhte për shkak të dëshirës sime të fortë për të qenë në shërbesë. Mendova se gjëja më e rëndësishme në botë ishte shërbimi për Perëndinë, por duhej të mësoja se nuk ishte aq e rëndësishme sa vetë Perëndia.

A po i mbani në ekuilibër dëshirat tuaja dhe po kënaqeni me Zotin mbi gjithçka tjetër? Nëse jo, mund të bëni lehtësisht një rregullim duke i kujtuar vetes atë që është vërtet e rëndësishme. Vendosini të gjitha dëshirat tuaja përpara Perëndisë, siç na udhëzon Shkrimi ynë sot për të bërë, duke i besuar Atij që të heqë çdo që nuk është vullneti i Tij i përsosur për ju.

Jo çdo dëshirë është nga Perëndia dhe prandaj jo çdo dëshirë që ne kemi do të plotësohet, por ne mund t’i besojmë Perëndisë që të përmbushë ato që do të funksionojnë për të mirën tonë. Perëndia dëshiron që ju të dini se nëse pyesni për diçka dhe nuk e arrini atë, mund të jetë që Ai ka në mendje diçka tjetër më të mirë për ju. Ndaj, qetësohuni, dhe kënaquni me Zotin, dhe lejojeni Atë të kujdeset për pjesën tjetër.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Planet e Perëndisë për ty janë më të mira se sa planet e tua për veten.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI