Lejoni paqen të mbizotërojë në jetën tuaj!

Dhe paqja e Perëndisë, për të cilin ju u thirrët në një trup të vetëm, të mbretërojë në zemrat tuaja; dhe jini mirënjohës! Kolosianëve 3:15

Ne të gjithë kemi emocione dhe janë vendosur aty për të qëndruar. Mendoj se një nga qëllimet kryesore të çdo besimtari duhet të jetë qëndrueshmëria emocionale. Duhet të kërkojmë Perëndinë për të mësuar si të menaxhojmë emocionet tona në vend që t’i lejojmë ato të na menaxhojnë.

Mendoni për këtë: Nuk keni dalë për pazar për të blerë diçka specifike. I keni bërë një përkushtim Zotit të dilni nga borxhi dhe keni vendosur të bëni kujdes me shpenzimet dhe jo të blini gjëra që nuk ju duhen. Duke bërë pazar, zbuloni se dyqanet kanë ulje 50%. Çfarë bëni ju? A ndiqni emocionet tuaja dhe dorëzoheni, apo prisni derisa emocionet tuaja të qetësohen përpara se të merrni një vendim?

Perëndia do që të merrni vendime të udhëhequr nga paqja. Duke lejuar paqen e tij t’ju udhëheqë, shpesh do të thotë të prisni pak derisa emocionet të qetësohen, pastaj të kontrolloni nëse besoni vërtet se është gjëja e duhur për t’u bërë.

Mos lejoni emocionet të marrin vendime për ju. Gjithmonë ndiqni paqen.

Lutje

Zot, unë zgjedh të lejoj paqen tënde të zotërojë në zemrën time. Unë nuk dua të marr vendime bazuar në emocionet e mia, por dua të zgjedh me qetësi dhe paqe shtegun nëpër të cilin Ti më kërkon të eci.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI