Kush e ka pushtetin të marrë një jetë?

Nuk do të vrasësh.- Eksodi 20:13

A keni dëgjuar për Dhjetë Urdhërimet në Bibël? Njëri prej tyre shpesh përkthehet “nuk do të vrasësh”. Fjala origjinale hebraike në këtë urdhërim është ratzah, e cila është veçanërisht “vrasje”. Në anglisht, vrasja përkufizohet si vrasja e paligjshme e një personi, si rezultat i një plani. Megjithatë ne e dimë se jo të gjitha ligjet njerëzore nuk janë morale. Në mbarë botën ka mendime të ndryshme rreth ligjshmërisë dhe moralit të dënimit me vdekje, abortit, luftës dhe praktikave të tjera që rezultojnë me vdekje.

Qëllimi i urdhërimit kundër vrasjes ishte të tregonte se jeta është e shenjtë, e dhënë vetëm nga Zoti. Asnjë njeri nuk ka të drejtë morale t’i marrë jetën një tjetri në mënyrë arbitrare. Ky duhet të jetë parimi kryesor në opinionet tona për vrasjen sipas çdo lloj ligji.

Kur Jezusi erdhi në tokë, Ai e ndryshoi këtë urdhërim. Ai tha: “Ju keni dëgjuar se u qe thënë të lashtëve: “Mos vrisni”; dhe: “Kushdo që vret do t’i nënshtrohet gjyqit” (Mateu 5:21-22). Zemërimi në vetvete nuk është i gabuar, por një zemër e zemëruar e drejtuar kundër dikujt tjetër është vrastare (Mateu 15:19). Ajo që ne shohim është se Perëndia kujdeset për atë që kemi në zemrat dhe mendjet tona ndaj njëri-tjetrit. Për të ndjekur urdhërimin e gjashtë të Perëndisë, le të shqyrtojmë çdo mendim, si dhe ligjet tona njerëzore, që zhvlerësojnë shenjtërinë e jetës së dhënë nga Perëndia.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Bonnie Sala

Bonnie Sala është presidente e shërbesës Guidelines. Ajo është autore e meditimeve Fillo nga e Para, meditime të cilat frymëzohen nga mëngjeset e saj të hershme kur kalon kohën personale me Jezusin dhe Fjalën e Tij. Ky program transmetohet në radiot në Amerikë por edhe në Filipine, Singapor dhe Afrikë. Ajo është një folëse ndërkombtare në konferenca të ndryshme.


Free!

REGJISTROHUNI