Kudo Që Ai Të Drejton

Por mbasi hëngrën mëngjesin, Jezusi i tha Simon Pjetrit: «Simon i Jonas, a më do ti mua më shumë se këta [të tjerët e bëjnë me arsyetim, me qëllim, me përkushtim shpirtëror, ashtu siç e do Atin]?». Iu përgjigj: «Po, Zot, ti e di se unë të dua». I tha përsëri: «Kulloti qengjat e mi!». (GJONI 21:15)

Në vargun e sotëm ne shohim që Jezusi pyet Pjetrin, “A më do ti mua?” Në fakt, Jezusi ia bën këtë pyetje Pjetrit edhe dy herë të tjera. Herën e tretë, Pjetrit trishtohet që Jezusi vazhdon t’i bëjë të njëjtën pyetje. Ai thotë, “ Po, Zot, Ti e di që unë të dua.”

Më pas, tek Gjoni 21:18, ne zbulojmë arsyen pse Jezusi po e pyeste Pjetrin nëse ai e donte Atë: “Në të vërtetë, në të vërtetë të them: Kur ti ishe më i ri, ngjishje veten tënde dhe ecje ku të doje; por kur të jesh plak, do t’i shtrish duart dhe dikush tjetër do të të ngjeshë e do të të çojë atje ku ti nuk do të doje.”

Perëndia më ka sfiduar mua me këtë varg sepse unë kisha planet e mia dhe ecja në rrugët e mia. Nëse ne vërtetë duam planin e përsosur të Perëndisë, Ai mund të na kërkojë neve të bëjmë gjëra të cilat nuk dëshirojmë t’i bëjmë. Nëse ne vërtetë e duam atë, ne do të bëjmë çfarë Ai na thotë të bëjmë dhe do ta lejojmë të Atë të veprojë në mënyrën e Tij në jetën tonë.

Kur Jezusi foli fjalët tek Gjoni 21:18, unë besoj se Ai po na tregonte ne që kur ishim të krishterë të rinj, dhe më pak të pjekur se sa jemi tani, ne shkonim ku të donim. Si të krishterë foshnje, ne bënim çfarë dëshironim. Por ndërsa piqemi, ne i shtrijmë duart tona dhe dorëzojmë veten tek Perëndia. Ne jemi të gatshëm ta ndjekim Atë në vende ku nuk do të dëshironim të shkonim.
Le të jemi të shpejtë ta ndjekim Atë, kudo që Ai na drejton.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: A do t’i thuash një “po” të përjetshme Perëndisë sot, edhe pse nuk e di ku Ai do të drejtojë sot?

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI