Koha për të vendosur!

Pranoje në të gjitha rrugët e tua, dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua. Fjalët e Urta 3:6

Ishte fundi i garës; dukej dhe vija e finishit. Spanjolli Ivan Anaya pasoi vrapuesin kenian Abel Mutai. Mutai kishte kryesuar garën, por papritmas Anaya pa Mutain të ndalonte sepse me sa duket  kishte menduar se e kishin  kaluar vijën e finishit! Vrapuesi spanjoll kuptoi se keniani ishte hutuar nga shenjat përgjatë hipodromit, të cilat ishin në spanjisht. Anaya i thërriti Mutait, por pa shpresë, ndaj, Anaya e shtyu Mutain drejt vijës së finishit, duke i dhënë atij fitoren!

Kur gazetarët e  pyetën: Pse nuk përfituat nga gabimi i Mutait, për të fituar? “Cila do të ishte merita e fitores sime?” Anaya iu përgjigj me pyetje. “Cila do të ishte merita e asaj medaljeje? Çfarë do të mendonte nëna ime për këtë?” Anaya zgjodhi të linte dikë tjetër të fitonte, por vendimi i tij për të vepruar me integritet pa dyshim, ishte marrë shumë kohë më parë.

Një tjetër i ri, nga Bibla, Danieli, vendosi të bënte atë që ishte e duhura që para se të arrinte ai moment. Versioni i King James i Danielit 1:8 thotë se Danieli «kishte synim në zemër» të bënte zgjedhje që i pëlqenin Perëndisë. Ai vendosi, shumë  kohë përpara momentit të presionit, apo tundimit, të bënte atë që ishte e drejtë. Po ne? Çfarë lloj vendimesh kemi ndërmarrë në zemrat tona?

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI