Këshilla për një martesë të shëndetshme…

Tek Predikuesi 4:12 lexojmë: Një litar tresh nuk këputet aq shpejt.

Për të patur një martesë të shëndetshme nuk është gjithmonë e lehtë, por me Perëndinë  është e mundur.

Këshilla “më e mirë” sipas eksperteve  për një çift zakonisht bazohet në betejat e tyre  aktuale dhe sezonin e jetës në të cilën ndodhen.

 1. Zgjidhni të doni njëri-tjetrin edhe në ato momente kur ‘luftoni’ të pëlqeni njëri-tjetrin. Dashuria është një angazhim, jo ​​vetem një ndjenjë.
 2. Gjithmonë përgjigjuni në telefon kur burri / gruaja juaj po telefonon dhe kur është e mundur përpiquni ta mbani telefonin te fikur kur jeni së bashku me bashkëshortin/en tuaj.
 3. Bëjeni kohën së bashku një përparësi. Koha është “çelësi i marrëdhënieve” te shendetshme, kështu që vazhdimisht investoni kohë në martesën tuaj.
 4. Bëni të qeshurën kolonën zanore të martesës suaj. Ndani momente gëzimi, madje edhe në kohë të vështira gjeni arsye për të qeshur.
 5. Në çdo argument, mos harroni se nuk do të ketë një “fitues” dhe një “humbës”. Ju jeni partnerë në gjithçka kështu që ose do të fitoni së bashku ose do të humbni së bashku. Punoni së bashku për të gjetur një zgjidhje.
 6. Mos harroni se martesa nuk është 50-50, divorci është 50-50. Martesa duhet të jetë 100-100. Nuk po ndan gjithçka në gjysmë, por të dy partnerët japin gjithçka që kanë!
 7. Mësoni nga njerëzit e tjerë, por mos ndjeni nevojën për të krahasuar jetën tuaj ose martesën tuaj me dikë tjetër. Plani i Zotit për jetën tuaj është unik!
 8. Mos e vendosni martesën tuaj në pritje ndërsa jeni duke rritur fëmijët tuaj ose përndryshe do të përfundoni me një fole bosh dhe një martesë të zbrazët.
 9. Asnjëherë mos mbani sekrete nga njëri-tjetri. Sekreti është armiku i marrëdhënies.
 10. Asnjëherë mos gënjeni njëri-tjetrin. Gënjeshtrat prishin besimin dhe besimi është themeli i një martese të fortë.
 11. Kur të keni bërë një gabim, pranojeni atë dhe kërkoni me përulësi falje. Ju duhet të jeni të shpejtë të thoni: “Unë kam gabuar. Më vjen keq. Te lutem me fal.”
 12. Modeloni llojin e martesës që do t’i bëjë djemtë tuaj të dëshirojnë të rriten për të qenë burra të mirë dhe vajzat tuaja të duan të rriten për të qenë gra të mira. Bëni një lloj martese që i bën fëmijët tuaj të entuziazmohen që do të martohen një ditë.
 13. Bëhuni inkurajuesi më i madh i bashkëshortit/es tuaj, jo kritiku më i madh i tij / saj. Bëhu ai që fshin lotët e tyre, jo ai që i shkakton ato.
 14. Lutuni së bashku. Çdo martesë është më e fortë me Zotin në mes të saj.
 15. Kur të duhet të zgjedhësh mes të thuash asgjë ose të thuash diçka të keqe për bashkëshortin tënd, mos thuaj asgjë çdo herë.
 16. Nëse rrethi juaj i ngushtë i shoqërisë përbëhet nga persona që iu duan, e duan bashkëshortin tuaj, e duan Zotin dhe e duan martesën, martesa juaj do të përfitojë. Nëse marrëdhëniet tuaja më të afërta janë njerëz që kanë ndikim negativ, kjo padyshim do të dëmtojë martesën tuaj.
 17. Falni shpejt. Dashuria nuk mban shënime të gabimeve. Një martesë mund të mbijetojë vetëm kur Hiri rrjedh lirshëm.
 18. Mos harroni se një burrë dhe grua duhet të funksionojnë si dy krahët e nje zogu. Ju duhet të punoni së bashku në partneritet ose martesa nuk do të rritet kurrë.
 19. Asnjëherë mos e konsideroni divorcin si një mundësi. Mos harroni se një “martesë e përsosur” është vetëm dy njerëz të papërsosur që nuk pranojnë të heqin dorë nga njëri-tjetri!
Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI