Të falënderojmë për bukën e përditshme!

Para se të fillonim të hanim vaktin e radhës së bashku, im atë uli kokën. Ende më tingëllon në vesh zëri i tij të fortë kur u lut:

Lexoni më tej

Kur përballeni me një lëvizje!

Disa nga ne i përballim mirë ndryshimet, por disa të tjerë jo. Për disa njerëz lëvizja është një sfidë emocionuese. Ata mezi presin që të shohin se çfarë

Lexoni më tej

Mënyra më e mirë për të ndihmuar adoleshentin tuaj!

Kur im shoq bën seminarin me temën “Dhjetë urdhërimet për prindërit e adoleshentëve”, shpesh e kam dëgjuar të thotë se çfarë adoleshentët duan dhe çfarë prindërit duan prej

Lexoni më tej

Të motivosh të rinjtë e mileniumit të ri!

A keni ndonjë të ri të mileniumit të ri që jeton në shtëpinë tuaj, dikë të moshës 22 deri në 37 vjeç? Ose mbase janë punonjësit tuaj. Dëshironi

Lexoni më tej

Kur jeta të përplas përtokë!

Një mikesha ime kishte punuar pa pushim për një projekt dhe në fund u duk sikur pati një çlirim dhe ajo ishte në gjendje ta përfundonte projektin. Por

Lexoni më tej

Lejojeni Zotin t’ju  modelojë!

Thuhet se saritë ( veshjet indiane) më të bukura janë ato që enden  me dorë në qytetin e Varanasit, kryeqytetin kulturor të Indisë. Këto fustane të bukura –

Lexoni më tej

Vullneti im apo i Perëndisë?

Nipi ynë i madh ishte vetëm një foshnjë mbrëmjen kur vajza jonë i tha të vinte në tavolinë për të ngrënë darkën. Ajo u habit kur e dëgjoi

Lexoni më tej

Si të jetosh me jetën e dhënë?

Nga fundi i libri të saj me titull “Shtegu i thyer”, autorja En Voskemp i lë lexuesit e saj me një mendim sfidues përmes vetëm dy fjalëve: jetë

Lexoni më tej

Lejo paqen e Perëndisë të mbretërojë—dhe ji mirënjohës.

Dy nga nipërit e mi, njëri 6 vjeç dhe tjetri 9  vjeç në atë kohë, ishin vërtetë  të zemëruar me njëri-tjetrin. Nuk më kujtohet se cili ishte konkretisht

Lexoni më tej

Mundësia për të sjell ndryshimin!

Enoku ka jetuar shumë  kohë më parë. Megjithatë ai na mëson edhe ne që jetojmë  në shekullin e 21-të. Ai ishte babai i Metuselahut, njeriut  më  të vjetër

Lexoni më tej