I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë …

“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke patur drejtpeshim në jetë e duke u bërë një kujdestar i mirë i kohës që ke.

Kjo mençuri është shprehur tek “Predikuesi” kapitulli 3, që të inkurajon të jetosh në harmoni me lëvizjen e Perëndisë  e të shkosh andej nga shkon Perëndia.

“Çdo gjë ka stinën e vet, çdo situatë ka një kohë nën qiell.” (Predikuesi 3:1)

Koha është . . .

 Thesar — Koha është një dhuratë nga Perëndia për të na sjellë kënaqësi dhe përmbushje. “Për njeriun nuk ka gjë më të mirë se sa të hajë e të pijë dhe të gëzohet në mundin e tij; por kam vënë re se edhe kjo vjen nga dora e Perëndisë.” (Predikuesi 2:24)

Investim — Koha është mundësia për të investuar në atë që ka për të zgjatur përgjithnjë. “Mos mblidhni për vete thesare mbi tokë, ku i brejnë tenja dhe ndryshku, dhe ku vjedhësit shpërthejnë dhe vjedhin. Përkundrazi mblidhni për vete thesare në qiell, ku as tenja as ndryshku nuk prishin dhe ku vjedhësit nuk shpërthejnë dhe nuk vjedhin.” (Mateu 6:19-20)

E matur — Koha në tokë është e kufizuar, e na bën të përqendrohemi tek gjërat prioritare. “Na mëso, pra, të numërojmë ditët tona për të pasur një zemër të urtë.” (Psalmi 90:12)

E përjetshme — Koha është e parëndësishme, kur je në praninë e Perëndisë. “Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: Ai që e dëgjon fjalën time dhe beson në atë që më ka dërguar, ka jetë të përjetshme, dhe ai nuk vjen në gjyq, por ka kaluar nga vdekja në jetë.” (Gjoni 5:24)

Kujdestari i mençur i kohës ….

Efesianëve 5:15–17 “Kini shumë kujdes pra për mënyrën se si jetoni . . .

  • Është i ndërgjegjshëm për rëndësinë që ka koha — është syçelë, vigjilent dhe në gatishmëri për ta mbrojtur kohën
  • Mbështetet tek Perëndia për të patur mençuri
  • Dallon vullnetin e Perëndisë
  • Ia kushton kohën Zotit çdo ditë
  • Kërkon për mundësi me qëllim që të përdoret nga Perëndia
  • Mëson nga gabimet e të kaluarës rreth përdorimit të kohës
  • Kalon kohë në komunikim të ngushtë me Zotin, dëgjon nga Fryma e Shenjtë për të marrë udhëzime
  • Lutet për mënyrën se si e përdor kohën
  • Krasit pemën e gjërave që ia çojnë dëm kohën
Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI